5 Ιουν 2017

Μία μεγάλη συναυλία κατά του φόβου video

Πάνω από πενήντα χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν χθες στη μεγαλειώδη συναυλία με τίτλο One love Manchester για να συγκεντρώσουν χρήματα και να τιμήσουν τη μνήμη των 22 θυμάτων, μεταξύ αυτών 7 παιδιά, της τρομοκρατικής επίθεσης στο τέλος συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στις 22 Μαΐου.
Εκτός από την νεαρή Αμερικανίδα τραγουδίστρια συμμετείχαν τα συγκροτήματα Coldplay, Black Eyed Peas, Take That και οι καλλιτέχνες Ρόμπι Ουίλιαμς, Λίαμ Γκάλαχερ, Μάιλι Σάιρους, Τζάστιν Μπίμπερ και Κέιτι Πέρι.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους Coldplay μαζί με την Γκράντε στο Don’t Look Back In Anger, ένα τραγούδι που ακούγεται με νέο ενδιαφέρον μετά τις φρικαλεότητες του Μάντσεστερ.
Επίσης, ο Γκάλαχερ και η μπάντα του έπαιξαν το Rock N' Roll Star, καθώς και το ντεμπούτο του σόλο single Wall Of Glass. Ο πρώην frontman του Oasis άφησε πίσω τις διαφορές με τους Coldplay για να ερμηνεύσουν και μάλιστα συγκινητικά  το Live Forever.Συγκινητικό ήταν και το μήνυμα της 9χρονης Σκάρλετ που φώναξε: «Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο: μην φοβάστε!». Το κοριτσάκι έζησε τον τρόμο στο Μάντσεστερ Αρένα μαζί με τη μητέρα της, την θεία της και την ξαδέλφη της, όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.
Και οι τέσσερις επέστρεψαν χθες για να ζήσουν από κοντά αυτή τη συναυλία, προκειμένου «να πιστέψουν και πάλι» στην ζωή, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μητέρα του κοριτσιού, η Ρέιτσελ ηλικίας 32 ετών.
«Η επιλογή που είχαμε ήταν να έρθουμε εδώ ή να παραμείνουμε κλεισμένες στο σπίτι μας, μέσα στον φόβο. Οι παππούδες μας επέζησαν από δύο παγκόσμιους πολέμους για να μπορούμε εμείς να ζούμε ειρηνικά και να αυτό το βλέπουμε ξανά. Δεν πρέπει όμως να γίνεται έτσι. Πρέπει η κυβέρνηση να κάνει κάτι, ιδίως έπειτα από τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν χθες στο Λονδίνο» σημείωσε η νεαρή γυναίκα.
Ρόμπι Γουίλιαμς | Dave Hogan via AP
Η συναυλία έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με πάνοπλους αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί για την προστασία των θεατών. Μετά την επίθεση στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην ακυρώσουν τη συναυλία.
Ουρές είχαν σχηματιστεί περιμετρικά του σταδίου του Μάντσεστερ από τους χιλιάδες ανθρώπους που είχαν προμηθευτεί το εισιτήριο, πολλές ώρες προτού ανοίξουν οι πόρτες. Άλλωστε τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί ελάχιστα λεπτά αφότου βγήκαν προς πώληση.
Στο πλήθος βρίσκονταν πολλοί έφηβοι, που φορούσαν βραχιολάκια με την φράση «we stand together». Μεταξύ των θεατών, πολλοί ήταν εκείνοι που έζησαν τον τρόμο την 22α Μαίου. Κάποιοι ήρθαν στη συναυλία παρά τα εμφανή τραύματά τους, με τη βοήθεια αναπηρικών αμαξιδίων.
«Τίποτα δεν θα μας νικήσει, βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την στήριξή μας στο Μάντσεστερ και την χώρα μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς φόβο» δήλωσε η 39χρονη Μίριαμ Φλέτσερ.
Πηγή : http://www.efsyn.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...