1 Ιουν 2018

Συνεργασία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και δήμου Μυκόνου για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Δήλου

Την βούληση της περιφερειακής αρχής και της δημοτικής αρχής Μυκόνου να συνεργαστούν για την αναστήλωση ενός από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, ανακοίνωσαν χθες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου. 

 Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η σύναψη τριμερούς προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον δήμο Μυκόνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην οποία θα κληθεί να συμμετάσχει και το Υπουργείο Πολιτισμού, για την εκτέλεση του έργου

Η Δήλος (ο μεγαλύτερος σε έκταση στην Ελλάδα αρχαιολογικός χώρος με τη μεγαλύτερη πυκνότητα μνημείων και αρχαιολογικών πληροφοριών ) ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1990. Η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου αποτελεί πάγιο αίτημα ετών. Παρότι πρόκειται για ώριμο έργο, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότησή του. 

Στόχος της δημοτικής και περιφερειακής Αρχής, η οποία επενδύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, είναι η χρηματοδότηση του έργου προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του. 

Η συγκεκριμένη συνεργασία θα τεθεί υπόψη της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου κατά τις εργασίες της δεύτερης φάσης του Περιφερειακού Συνεδρίου που θα λάβει χώρα στη Σύρο το διήμερο 5 & 6 Ιουνίου. 

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα που η περιφερειακή αρχή έχει εντάξει μέχρι σήμερα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020» στον νομό Κυκλάδων είναι: 

* Νησίδα Μουσείων Κάστρου Χώρας Νάξου.

 * Στερέωση - αποκατάσταση Ναού Επισκοπής Σικίνου.

 *Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου.

 Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...