3 Σεπ 2013

Η «Αετοφωλιά»,της Σερίφου

Το όνομα «Κυκλάδες» αναφέρεται στα νησιά που σχηματίζουν έναν κύκλο γύρω από το ιερό νησί της Δήλου. Η ελληνική μυθολογία αναφέρει ότι οι Κυκλάδες είναι δημιούργημα του Ποσειδώνα, ο οποίος μεταμόρφωσε σε νησίδες τις νύμφες Κυκλάδες, όταν αυτές προκάλεσαν την οργή του.

Η Σέριφος είναι ένα τυπικό κυκλαδονήσι, γεμάτο γαλήνια λιμανάκια, κάτασπρα χωριά και χρυσές αμμουδιές που εναλλάσσονται με άγριους ορεινούς όγκους, γυμνούς λόφους και μοναδικά τοπία. Το νησί χάρη στην ήπια τουριστική του ανάπτυξη έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την παραδοσιακή νησιώτικη φυσιογνωμία του.

Με την αντίθεση ανάμεσα στο γκρι της πέτρας και των γυμνών ορεινών όγκων των Κυκλάδων και το λευκό των σπιτιών, είχε διαφωνήσει πολλές φορές ο μεγάλος Έλληνας αρχιτέκτων Άρης Κωνσταντινίδης, θεωρώντας ότι το λευκό δεν είναι η συνέχεια αλλά η αντίθεση στο γυμνό και σκληρό περιβάλλον των νησιών μας. 



Ο αρχιτέκτονας Γιώργος Σίνας, ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Sinas Architects, που ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας κατοικίας στη Σέριφο, που ο ίδιος δικαίως ονομάζει «Αετοφωλιά», ξέφυγε από το συνηθισμένο λευκό και ολοκλήρωσε μία πέτρινη κατοικία η οποία δένει τόσο καλά με τον περιβάλλοντα χώρο που είναι σαν ατόφιο κομμάτι της Σεριφιώτικης γης.

Εσωτερικά η βαμμένη λευκή πέτρα, η παραδοσιακή ξύλινη οροφή, τα παλλαϊκά στοιχεία της διακόσμησης και η απλότητα των επίπλων και των διακοσμητικών στοιχείων, τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο, ολοκληρώνουν μία κατοικία σύγχρονη, απλή και μοντέρνα με έντονα στοιχεία της νησιωτικής αρχιτεκτονικής.
Πηγή : Φωτογράφος: Νίκος Στεφανής
Πηγή: sinasarchitects.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...