6 Ιουν 2018

Ταχύπλοα και νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις για Σύρο, Πάρο, Νάξο και Θήρα ανακοίνωσε ο Ν. Σαντορινιός

Με ταχύπλοα πλοία και νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις θα βρει τη Σύρο, την Πάρο τη Νάξο και τη Σαντορίνη το καλοκαίρι του 2018. Από το βήμα του 15ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που ξεκίνησε την Τρίτη στη Σύρο, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός εξήγγειλε ότι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων καθώς και τα νησιά Πάρος, Νάξος και Σαντορίνη θα αποκτήσουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Θεσσαλονίκη, τις Σποράδες, την Κρήτη και τη Ραφήνα. 

 Πιο συγκεκριμένα, καθ' όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, η Σύρος θα συμπεριληφθεί σε δρομολόγιο συμβατικού πλοίου, το οποίο δύο φορές την εβδομάδα θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες (Σύρο, Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη) και την Κρήτη.

 Το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει ενταχθεί στις λεγόμενες «άγονες γραμμές» και θα χρηματοδοτηθεί από το κράτος. Επίσης, θα υπάρξει σύνδεση της Σύρου με την Κρήτη με το ταχύπλοο σκάφος “Master Jet” δυο φορές την εβδομάδα, ενώ θα συνδεθεί και με τη Ραφήνα με το ταχύπλοο σκάφος “Naxos Jet” που θα εκτελεί δρομολόγιο στις Κυκλάδες. 

 Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό, κάθε Παρασκευή και Κυριακή ταχύπλοο που θα ξεκινά από το Ηράκλειο, θα προσεγγίζει τη Ραφήνα και τη Σύρο και θα επιστρέφει στη Σαντορίνη. Τα προαναφερόμενα δρομολόγια αναμένεται να εγκριθούν στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στις 11 Ιουνίου.

Πηγή : http://www.naxostimes.gr
to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...