28 Ιαν 2017

2η Σύσκεψη Εκπροσώπων Δήμων και Επαγγελματικών Οργανώσεων Σερίφου, Σίφνου, Κιμώλου, Μήλου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2η Σύσκεψη
Εκπροσώπων Δήμων και Επαγγελματικών Οργανώσεων Σερίφου, Σίφνου, Κιμώλου, Μήλου
Στη Μήλο, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017,  συσκέφθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γεώργιος Ηλιόπουλος» εκπρόσωποι των δήμων και των επαγγελματικών σωματείων των νησιών

Σέριφος, Σίφνος, Κίμωλος και Μήλος, με θέμα την χάραξη κοινής τουριστικής πολιτικής των νησιών και  την λήψη αποφάσεων για τις δράσεις και τις ενέργειες που θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η σύσκεψη των 19 εκπροσώπων, την οποία συντόνισε ο κ. Παναγιώτης Σεϊμανίδης, συνδιοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Μήλου, το Σωματείο Ξενοδόχων Μήλου και το Σωματείο Ιδιοκτητών και Εκμεταλλευτών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μήλου.
Το πρώτο μέρος της σύσκεψης απασχόλησε η επιλογή κοινών δράσεων που θα πραγματοποιήσουν άμεσα τα τέσσερα νησιά και

ο τρόπος υλοποίησής τους. Αποφασίστηκε να σχεδιαστούν πέντε θεματικές διαδρομές, με στόχευση σε συγκεκριμένες κατηγορίες τουριστών που επισκέπτονται τα νησιά στη χαμηλή και μέση τουριστική περίοδο.

Οι διαδρομές αυτές, που θα περνούν και από τα τέσσερα νησιά, θα σχεδιαστούν με τρόπο που ακολουθώντας τις ο επισκέπτης θα γνωρίσει τα νησιά μέσα από το θεματικό πρίσμα που έχει επιλέξει. Αποφασίστηκε να δημιουργηθούν μία φυσιολατρική διαδρομή, μία θρησκευτική διαδρομή, μία διαδρομή γεύσεων, μία διαδρομή θαλάσσιου τουρισμού και μία διαδρομή ιστορίας και πολιτισμού.

Κάθε νησί, ανέλαβε το συντονισμό για την υλοποίηση μίας διαδρομής, πλην της Μήλου που ανέλαβε δύο.
Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των φορέων συζήτησαν και πήραν αποφάσεις για κοινή συμμετοχή σε εκθέσεις καθώς και για συνεργασία και τήρηση κοινής στάσης σε θέματα που αφορούν στη διασύνδεση και τη συγκοινωνία των τεσσάρων νησιών.
Τέλος, οι συσκευθέντες αποφάσισαν τη σύγκλιση της 3ης σύσκεψης, τον Οκτώβρη του 2017 στη Σέριφο.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...