21 Ιαν 2017

Εφαρμόζεται στο Νότιο Αιγαίο η «Μαθητεία» για τους αποφοίτους ΕΠΑ.Λ

Στο πλαίσιο των συναντήσεων εργασίας του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Υποστήριξης της Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Άγγελου Ανανία, στα Γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ευρεία σύσκεψη εργασίας με θέμα "Εφαρμογή Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας"...
Αντικείμενο της σύσκεψης, που έγινε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, ήταν η δημιουργία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή στην περιοχή μας του εκπαιδευτικού συστήματος της ‘’Μαθητείας ‘’ για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.). 

Σύμφωνα μ’αυτό, απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. θα προσλαμβάνονται για  9 μήνες, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα (εκπαίδευση στο χώρο εργασίας) όπου θα εργάζονται για τέσσερις μέρες την εβδομάδα, ενώ μια ημέρα την εβδομάδα θα λαμβάνουν εκπαίδευση εντός της σχολικής μονάδας. Ο μαθητευόμενος συνδέεται με συμφωνητικό Μαθητείας με τον εργοδότη, λαμβάνει αμοιβή ή επίδομα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και έχει ασφαλιστική κάλυψη.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν νέοι και νέες εφόσον: α) είναι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ, β) βρίσκονται εκτός απασχόλησης και γ) δεν υπερβαίνουν το 24ο έτος ηλικίας.

Στόχος του Προγράμματος Μαθητείας αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων, είναι να ενισχύσει και να υποστηρίξει τους αποφοιτήσαντες των ΕΠΑ.Λ, με σκοπό να αποκτήσουν, μέσω Μαθητείας, επαγγελματική εμπειρία στον παραγωγικό τομέα και ειδικότερα σε Επιχειρήσεις σχετικές με τις σπουδές τους, έτσι ώστε να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την αγορά εργασίας.

Newsroom Cyclades Voice
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...