24 Ιαν 2017

Να ξεκινήσει τον Μάρτιο η χορήγηση βίζας σε τουρίστες τρίτων χωρών ζητά ο Γ. Χατζημάρκος

Έχοντας ως στόχο να καταστεί δυνατή η προσέλκυση του μέγιστου δυνατού αριθμού επισκεπτών από το Ιράν, τη Ρωσία και την Τουρκία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή του προς τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ζήτησε την έγκαιρη έναρξη του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (visas).
Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος προτείνει στον κ. Αβραμόπουλο να ξεκινήσει η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος από τον Μάρτιο του 2017 για τους επισκέπτες από την αγορά του Ιράν και από τον Απρίλιο του 2017 για τις αγορές της Ρωσίας και της Τουρκίας.
Ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι μέσα σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία και με δεδομένο ότι το μεταναστευτικό ζήτημα κατάφερε σημαντικό πλήγμα στην τουριστική οικονομία μεμονωμένων νησιών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, επηρεάζοντας τις αφίξεις ξένων επισκεπτών, κυρίως από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο του 2016, καθίσταται ζωτικής σημασίας η έγκαιρη έναρξη του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης visas σε τουρίστες από τρίτες χώρες.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...