21 Ιαν 2017

«Γεφύρι της Άρτας» το δίκτυο υδατοδρομίων στο Ν. Αιγαίο - Νέα εμπλοκή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Άγνοια των αποφάσεων και των εγκρίσεων που ήδη έχουν δοθεί, τόσο από τον ίδιο τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή (από τις 8 Δεκεμβρίου 2016), όσο και από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (από τις 23 Ιουνίου 2016) επικαλείται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου όσον αφορά στη σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των κατά τόπους Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων για την ίδρυση και λειτουργία 25 υδατοδρομίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.
Με έγγραφο που έστειλε προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προφασίστηκε - όπως υποστηρίζει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου - ότι δεν έχει γνώση των εγκρίσεων για την σύναψη των Προγραμματικών Συμβάσεων, τη στιγμή όμως που η απάντηση του Γ.Ε.Ν. είχε ως αποκλειστικό αποδέκτη την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία βρίσκεται επίσης πρώτη στη λίστα αποδεκτών της υπουργικής απόφασης.
Το γεγονός αυτό «έχει προφανή στόχο να δημιουργήσει νέα εμπλοκή, εκθέτοντας και αυτήν ακόμη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, όπως και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού» αναφέρεται στην οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια, όπου (μεταξύ άλλων) γίνεται λόγος για «τορπιλισμό» της «μεγάλης αυτής αναπτυξιακής πρωτοβουλίας», η οποία «στηρίζεται από όλα τα συναρμόδια υπουργεία». Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι η στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου «εγείρει πλέον ερωτηματικά» και ότι «η συνεχής “ανακάλυψη” προσκομμάτων» αγγίζει «τα όρια της εμμονής».
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, «για λόγους που ουδεμία σχέση έχουν με την ορθότητα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και για περισσότερους από 15 μήνες επιχειρούν παντίοις τρόποις να εγείρουν ακραία γραφειοκρατικά εμπόδια για να ακυρώσουν την δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων», ωθώντας τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο στο να στείλει επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία επισημαίνει ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, το έργο των υδατοδρομίων δεν έχει καμία ελπίδα να υλοποιηθεί».

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...