18 Ιαν 2017

Απάντηση της Λαικής Συσπείρωσης Σερίφου στον Δημήτρη Γκιολέ .

ΣΕΡΙΦΟΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ,
 Σχετικά με τα όσα υποστηρίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Γκιολές, στην ιστοσελίδα σας,http://giannisserfanto.blogspot.gr/2017/01/blog-post_91.html απαντώντας σαν Λαϊκή Συσπείρωση, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

 1. Είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια να υποβαθμισθεί η απόφαση που πάρθηκε, με τις ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, για μεταφορά ποσού 70.000€ από ζωτικής σημασίας ανάγκες του νησιού, στην πληρωμή προστίμων και προσαυξήσεων. Γίνεται προσπάθεια να περιορισθεί το θέμα στο αν γνώριζαν η όχι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

2. Η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως φαίνεται και από το δημοσίευμα μας, γνώριζε την ύπαρξη της οφειλής και το είχε ανακοινώσει σε όλες τις ανοιχτές συγκεντρώσεις που πραγματοποίησε το 2016 (Χώρα, Λιβάδι, Παναγιά κ.λ.π.). Εκείνο που απέκρυπτε και αποκρύπτει, η Δημοτική Αρχή είναι η ακριβής προέλευση και η αιτία της επιβολής των προστίμων και των προσαυξήσεων. Ζητήσαμε λοιπόν να διερευνηθεί από πού ακριβώς προέρχονται τα πρόστιμα γιατί είχαν επιβληθεί και όσα από αυτά οφείλονταν σε ανικανότητα και ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να καταλογισθούν στους υπεύθυνους αιρετούς και να μην τα πληρώσει ο λαός της Σερίφου. Οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας προτίμησαν να ψηφίσουν το «τέχνασμα» της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού που τους εισηγήθηκε ο Δήμαρχος και έστειλαν το λογαριασμό στο λαό της Σερίφου.

 3. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας χρησιμοποιούν τη μεθόδευση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για να πετύχουν τους στόχους τους. Υπενθυμίζουμε ότι και η διαγραφή των 850.000€ έγινε με αναμόρφωση προϋπολογισμού από την Οικονομική Επιτροπή, χωρίς και τότε να δώσουν στοιχεία από ποιούς διαγράφησαν και γιατί.

 4. Οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας φαίνεται πως έχουν επιλεκτική ευαισθησία. Όταν η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο την διαφυγή εσόδων από τις προγραμματικές Συμβάσεις με το Λιμενικό Ταμείο Σύρου που ανέρχονται σε 28.000€ το χρόνο. Όταν η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε το θέμα της διερεύνησης τυχόν διαφυγής εσόδων από τη λιμενική ζώνη δεν έδειξαν την αντίστοιχη ευαισθησία.

 5. Κατανοούμε την ανάγκη ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας να πάρουν αποστάσεις από τον Δήμαρχο. Είναι επίσης ορατή και η φραστική διαφοροποίησή τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο τέλος όμως ψηφίζουν ότι πεί ο Δήμαρχος, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Θυμίζουν βουλευτές και υπουργούς οι οποίοι εκφράζουν διαφωνίες και αντιρρήσεις, αλλά στο τέλος ψηφίζουν ότι πεί η Τρόϊκα.

6. Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν ασκούμε προσωπική κριτική σε κανένα Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας. Ασκούμε συνολική κριτική και στους 8 Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, επειδή τους θεωρούμε μαζί με τον Δήμαρχο, συνυπεύθυνους για τις αποφάσεις που διαμορφώνονται και λαμβάνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στο νησί.

 7. Ο αμοιβαίος προσωπικός σεβασμός, που ενδεχομένως υπάρχει, δεν εξαιρεί κανέναν Δημοτικό Σύμβουλο από την κριτική μας. Η κριτική που ασκούμε γίνεται με βάσει τι ψηφίζει κάθε Δημοτικός Σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο και όχι με αυτά που λέει.

Τέλος δεν θα είχαμε αντίρρηση, αν θέλουν, να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ο λαός της Σερίφου να βγάλει τα συμπεράσματά του. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου

 Θ.Γ.Χρυσολωράς
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...