23 Ιαν 2017

«Φράκαρε» το ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ - Ποιες προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό θα πάρουν παράταση

Ολιγοήμερες παρατάσεις για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στο ΑΣΕΠ από υποψηφίους για τρεις προκηρύξεις διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη τον τωρινό μήνα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή καθώς εδώ και μια εβδομάδα το ηλεκτρονικό της σύστημα υποδοχής των αιτήσεων βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι να μην έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αιτήσεις καθώς δεν μπορούν να ανοίξουν την ιστοσελίδα υποδοχής αιτήσεων του ΑΣΕΠ και έτσι κινδυνεύουν να χάσουν τις προθεσμίες και να μείνουν εκτός συμμετοχής στους διαγωνισμούς.
Ο χρόνος της παράτασης που θα δοθεί για την συμμετοχή των υποψηφίων στους τρεις  διαγωνισμούς θα εξαρτάται από την ημερομηνία λήξης κατά πρώτον της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για κάθε προκήρυξη και κατά δεύτερον της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σε μεταγενέστερο χρόνο, με την ταχυδρομική υποβολή φακέλου στο ΑΣΕΠ με την ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας σε εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη μορφή και τα απαιτούμενα για τον διαγωνισμό δικαιολογητικά.

Για ποιες προκηρύξεις διαγωνισμών του ΑΣΕΠ θα δοθεί παράταση

Το αργότερο έως τα τέλη Ιανουαρίου καλούνται οι υποψήφιοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις συμμετοχής τους στις τρεις προκηρύξεις που εξέδωσε το ΑΣΕΠ στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου και αφορούν την κάλυψη  1.839 θέσεων τακτικού προσωπικού στην ΕΥΑΘ, το ΕΚΑΒ και το Υπουργείο Υγείας.  
*Με την προκήρυξη 5Κ/2016 θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας 80 θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εκπαιδευτικής βαθμίδας ΤΕ-ΠΕ στην ΕΥΑΘ (Εταιρεία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης). Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων  συμμετοχής ξεκίνησε από τις  10/1/2017 και ολοκληρώνεται στις 24/1/2017, ενώ η ταχυδρομική αποστολή με συστημένο φάκελο των απαιτούμενων δικαιολογητικών και της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής σε εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη μορφή λήγει στις 30/1/2017.
* Με την προκήρυξη 6Κ/2016 θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας 93 θέσεις τακτικού προσωπικού ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ.Οι αιτήσεις ξεκίνησαν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 12/1/2017 και ολοκληρώνονται στις 26/1/2017 ενώ οι συστημένες ταχυδρομικά επιστολές στο ΑΣΕΠ με τα δικαιολογητικά θα πρέπει να σταλούν έως 31/1/2017.
*Με την προκήρυξη 7Κ/2016 θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας 1666 θέσεις τακτικού προσωπικού όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους ηλεκτρονικά από τις 17/1/2017-31/1/2017 και να αποστείλουν συστημένα τις επιστολές τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  στο ΑΣΕΠ έως στις 6/2/2017.

Νέες προκηρύξεις θέσεων από ΑΣΕΠ εντός Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου

Εκτός των παραπάνω προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων στο δημόσιο ή αορίστου χρόνου σε ΔΕΚΟ των οποίων η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται, από πλευράς αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων, εντός του Ιανουαρίου, το ΑΣΕΠ αναμένεται εντός του  μήνα ή το αργότερο εντός του Φεβρουαρίου να προχωρήσει σε νέες προκηρύξεις θέσεων εργασίας σε Υπουργεία και Οργανισμούς του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Ειδικότερα αναμένεται η έκδοση προκηρύξεων για 725 θέσεις όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και σε ειδικότητες Πληροφορικής, γραμματέων και επιμελητών Δικαστηρίων, 300 θέσεων στην ΕΥΔΑΠ και σε ειδικότητες εργατών, καταμετρητών, οδηγών γ΄ κατηγορίας, πολιτικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων, οικονομολόγων κλπ, 76 θέσεων στον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) σε ειδικότητες μηχανικών και χειριστών Πληροφορικής, 37 θέσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας (διοικητικοί υπάλληλοι στις κεντρικές υπηρεσίες και σε Οργανισμούς Λιμένων) και 218 θέσεων στην Υπηρεσία Ασύλου (Κεντρική Υπηρεσία, Περιφερειακά Γραφεία Λέσβου, Αττικής, Σάμου, Χίου, Κω).
Πηγή : http://newpost.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...