21 Ιαν 2017

Τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Άνδρο!!!

Τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Άνδρο, εκδηλώνεται τον τελευταίο καιρό. Επιχειρηματίες από την γειτονική χώρα, αλλά και εύποροι πολίτες, «βλέπουν» το νησί ως μια ευκαιρία για κύκλο δραστηριοτήτων, κυρίως γύρω από τον Τουρισμό.
Η πληροφορία διέρρευσε από αθηναϊκά real estate. O λόγος για δυο μεγάλα μεσιτικά γραφεία που έχουν συνεργασία με αντίστοιχα στην Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι μεσίτες που εκπροσωπούν  συγκεκριμένους επενδυτές ζήτησαν πληροφορίες για την Άνδρο, προκειμένου να τις παρουσιάσουν στους υποψήφιους πελάτες τους. Διευκρινίζεται ότι η όλη υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης, κυρίως για τις απαιτήσεις ιδιοκτήτων γης και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν κτηματικές εκτάσεις.
 
Τον τελευταίο καιρό - και κυρίως μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα -  τουρκικά κεφάλαια επενδύονται στην Ελλάδα για αγορά σπιτιών ή  ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα προάστια, από πλούσιους επιχειρηματίες ή και απλούς πολίτες που θέλουν ένα διαμέρισμα ή ένα εξοχικό. Με την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην Τουρκία, πολλοί είναι εκείνοι που ανοίκουν στο προηγούμενο κοσμικό κατεστημένο και προσπαθούν μέσω αγορών να βγάλουν τα χρήματα τους από την χώρα τους.
Η Άνδρος μαζί με την Κύθνο και την Κέα (Τζια) αποτελούν νησιά πρώτης ευκαιρίας για τους εξ ανατολών γείτονες για τέσσερις λόγους:
1ον Είναι κοντά στην Αθήνα και κυρίως σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος».
2ον Η ζωή και η αγορά γης είναι συγκριτικά με αλλά δημοφιλή νησιά πιο φθηνή.
3ον Δεν έχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και για τους «μπίζνεσμαν» του Τουρισμού, που βλέπουν στο μέλλον, αποτελούν προνομιούχες περιοχές για επενδύσεις.
4ον Θεωρούνται αναδυόμενες αγορές με πολλές  προοπτικές.
 Κ.Χ.
Πηγή : http://enandro.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...