18 Ιαν 2017

Βραβείο στον cpt Περιστεράκη για τη περισυλλογή ναυαγών

Ούτε έναν ούτε δύο αλλά δεκαέξι συνολικά πλοιάρχους βράβευσε το περασμένο Σάββατο (14/01) η Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) για τη προσφορά τους με διασώσεις, παροχή βοήθειας και περισυλλογή ναυαγών για τη χρονιά που μας πέρασε και μάλιστα διέσωσαν 86 ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα. Και οι Κυκλάδες έδωσαν δυναμικό παρών με δύο πλοιάρχους… Ο Ναξιώτης πλοίαρχος, Στέλιος Περιστεράκης καπετάνιος του «Άρτεμις» τιμήθηκε για τη προσφορά του να παρέχει βοήθεια στο ιστιοφόρο «Traganta» με τρεις επιβαίνοντες στο Δρυονήσι της Πάρου, στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. Και ο Συριανός πλοίαρχος Λεονάρδος Παλαιολόγος, του Δ/Ξ-Ο/Γ ΖΕΦΥΡΟΣ της εταιρίας ELIN Shipping, βραβεύτηκε για την παροχή βοήθειας στο σκάφος QRU1, το οποίο ήταν ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και έντονης εισροής υδάτων και την περισυλλογή των επτά επιβαινόντων του στην Μύκονο και ασφαλή μεταφορά τους στο λιμάνι της Μυκόνου, στις 19 Αυγούστου 2016.
Ας δούμε όμως το κείμενο που αναρτήθηκε μέσα από την ιστοσελίδα ellinikiaktoploia.net που κάλυψε το γεγονός εστιάζοντας στους έξι ακτοπλόους ανάμεσά τους και τον Ναξιώτη Στέλιο Περιστεράκη…
Αναλυτικά οι βραβεύσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι :
ΠΛΟΙΟ: FIOR DI LEVANTΕ
ΕΤΑΡΕΙΑ: LEVANTE FERRIES
Για την ασφαλή μεταφορά ενός μικρού παιδιού, παρά το απαγορευτικό που ήταν σε ισχύ,  το οποίο έχριζε άμεσης ιατρικής βοήθειας, υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες,  στις 20 Ιανουάριου 2016. Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Κυριάκος Μουζάκης
ΠΛΟΙΟ: FLYING CAT 6
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: HELLENIC SEAWAYS MARITIME S.A.
1. Για την συμμετοχή σε έρευνα και διάσωση κινδυνεύοντος σκάφους, στην θαλάσσια περιοχή Τσελεβίνια Ύδρας, στις 3 Μαΐου 2016.
2. Για την συμμετοχή σε έρευνα και διάσωση αγνοούμενου στην θαλάσσια περιοχή Ύδρας, στις 23 Δεκεμβρίου 2016
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Ευστράτιος Πετρίδης
ETAΙΡΕΙΑ: ΜΙΝOAN LINES
ΠΛΟΙΟ: ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ
Για την διακοπή του δρομολογίου του και επιστροφή στο λιμάνι του Πειραιά για να σωθεί ένα βρέφος 6 μηνών που παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω ασθενείας, στις 29 Μαΐου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Νικόλαος Λιοδάκης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΜΙΝΟΑΝ LINES
ΠΛΟΙΟ: ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ
Για τον εντοπισμό μικρού σκάφους με 114 πρόσφυγες και αποτελεσματική συμβολή στην διάσωσή τους, στην θαλάσσια περιοχή της Μήλου, στις 9 Οκτωβρίου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Αλέκος Σταματάκης
ETAΙΡΕΙΑ: ΜΙΝΟΑΝ LINES
ΠΛΟΙΟ:  ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ
Για την ασφαλή μεταφορά γυναίκας που έχρηζε ιατρικής βοήθειας στο λιμάνι της Μήλου, στις 21 Ιουνίου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Ευάγγελος Ρούκας
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: HELLENIC SEAWAYS
ΠΛΟΙΟ: E/Γ- Ο/Γ ΑΡΤΕΜΙΣ
Για την παροχή βοήθειας στο ιστιοφόρο σκάφος «TRAGANTA” με τρείς επιβαίνοντες που βρισκόταν σε κίνδυνο  στην θαλάσσια περιοχή Δρυονήσι Πάρου, στις 2 Σεπτεμβρίου 2016.
Βραβεύεται ο Πλοίαρχος Στυλιανός Περιστεράκης
Επιστολή
Τέλος να σημειώσουμε ότι επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, απέστειλε ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης με την οποία εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη δρομολόγηση του πλοίου ΑΡΤΕΜΙΣ στη γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος, αντικαθιστώντας το «Εξπρές Πήγασος». Προσοχή όμως, δεν έχει πρόβλημα με το πλοίο ή το πλήρωμα καθότι στην επιστολή μιλάει με τα καλύτερα λόγια και κυρίως για τον καπετάν Στέλιο αλλά για το γεγονός ότι κατά την άποψή του το πλοίο λόγω μεγέθους δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Βορείου Αιγαίου και χρειάζεται μεγαλύτερο…
Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα ellinikaktoploia.net
Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...