29 Ιαν 2017

Ολοκληρώθηκε η mobile εφαρμογή του Θαλάσσιου Πλοηγού

Η εταιρεία ΧΑΡΤΗΣ Ολοκληρωμένες Ναυτικές Υπηρεσίες ΙΚΕ (HARTIS) ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε το ψηφιακό περιεχόμενο της εφαρμογής PLOIGOS
, η οποία αποτελεί ψηφιακή έκδοση των (ναυτιλιακών οδηγιών) των Ελληνικών Θαλασσών ΠΛΟΗΓΟΣ, διαμορφωμένη για συσκευές smartphones και tablets.
Η Ιστιοπλοϊκή Περιοχή των Κυκλάδων είναι η τελευταία από τις εννιά Ιστιοπλοϊκές Περιοχές που συμπεριλαμβάνεται στην εφαρμογή  και είναι διαθέσιμη για χρήση. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια με τις δύο πρώτες Ιστιοπλοϊκές Περιοχές, τα Δωδεκάνησα και τις Σποράδες.
Η εφαρμογή είναι μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να πλοηγηθεί πολύ γρήγορα με τη βοήθεια χαρτών σε σημεία ενδιαφέροντος και να διαβάσει ναυτιλιακές πληροφορίες, όπως οδηγίες είσπλου σε λιμένες, αγκυροβόλια αλλά και σε φυσικά θαλάσσια καταφύγια.
Περιλαμβάνει οδηγίες ασφάλειας, τοπικά προγνωστικά καιρού, ανέμους, ρεύματα, κινδύνους, καταφανή σημεία και άλλες ναυτικές οδηγίες για όλες τις θαλάσσιες περιοχές του Ελληνικού Αρχιπελάγους, πληροφορίες οι οποίες συλλέχθηκαν με την αξιοπιστία επιτόπιων ερευνών της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, καθώς και με την συνδρομή πλωτών και χερσαίων μέσων της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Η εφαρμογή αφορά όλους τους φίλους της ανοιχτής θάλασσας που αναζητούν οδηγίες πλοήγησης, συμπληρωματικές ως προς τους ναυτικούς χάρτες,  για σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και για τον απόπλου και τον κατάπλου σε λιμάνια ή άλλα θαλάσσια καταφύγια.
Η HARTIS, με σκοπό να αναδείξει το πλήθος των εναλλακτικών θαλάσσιων αποδράσεων που έχουν οι φίλοι της ανοιχτής θάλασσας στην Ελλάδα, έχει χωρίσει το Ελληνικό Αρχιπέλαγος σε εννέα (9) Ιστιοπλοϊκές Περιοχές (Sailing Areas). Κατά αντιστοιχία, τα δεδομένα της εφαρμογής είναι χωρισμένα σε 9 ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, που ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί εύκολα και γρήγορα να αγοράσει (κατεβάσει), όπως θα αγόραζε ένα τεύχος του έντυπου Πλοηγού. Το κόστος των βιβλιοθηκών των ιστιοπλοϊκών περιοχών κυμαίνεται από 7,99 ευρώ έως 17,99 ευρώ πλέον ΦΠΑ, και σχετίζεται με το πλήθος των πληροφοριών που περιλαμβάνει η κάθε βιβλιοθήκη.
Η ολοκληρωμένη έκδοση περιλαμβάνει και είναι διαθέσιμες προς αγορά και οι 9 βιβλιοθήκες Ιστιοπλοϊκών Περιοχών, τα Ιόνια Νησιά, τα Δωδεκάνησα, το Μυρτώο Πέλαγος, τον Κορινθιακό Κόλπο, το Βορειοανατολικό Αιγαίο, τον Σαρωνικό Κόλπο, τις Σποράδες, την Κρήτη και τις Κυκλάδες.
Η εφαρμογή περιλαμβάνει πληροφορίες για 242 Λιμένες, 317 Λιμενίσκους, 47 Μαρίνες, 111 Αλιευτικά Καταφύγια, 775 Ακρωτήρια, 227 Νησίδες, 345 Βραχονησίδες, 29 Διαύλους, 493 Ορμίσκους, 620 Όρμους, 52 Στενά, 213 Πλοηγικές Οδηγίες και άλλα πολλά ιδιαίτερα σημεία ναυτικού ενδιαφέροντος.
Για κάθε περιοχή και σημείο ενδιαφέροντος υπάρχει διαδραστικός ναυτικός χάρτης, που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αντιληφθεί άμεσα τη θέση του σε σχέση με αυτό, έτσι ώστε να μπορεί να πλοηγηθεί με ασφάλεια. Επίσης η εφαρμογή περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό φωτογραφιών και λεπτομερή σκαριφήματα λιμανιών.
Η ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής περιλαμβάνει δωρεάν οδηγό για τα Λιμάνια της Ελλάδας, με όλα τα Λιμεναρχεία, Σταθμούς Ανεφοδιασμού Καυσίμων και συνεργεία Επισκευής Σκαφών Αναψυχής. Επίσης περιλαμβάνει μια εκτενής εισαγωγή στις Ναυτιλιακές Οδηγίες καθώς και βασικές Οδηγίες Πλοήγησης  για την Ελλάδα.
Σημειώνεται πως η εταιρεία μας με σκοπό να ενισχύσει το έργο του Λιμενικού Σώματος και ειδικότερα το δύσκολο έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής  έχει προσφέρει στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος 100 άδειες χρήσης της εφαρμογής PLOIGOS.
Η εταιρεία, προσκαλεί τους φίλους της Ιστιοπλοΐας να κατεβάσουν και να δοκιμάσουν την εφαρμογή. H mobile εφαρμογή του Πλοηγού είναι διαθέσιμη, μέσω του Google Play, ακολουθώντας αντίστοιχα τον παρακάτω σύνδεσμο:
Με την τελευταία ενημέρωση του Ploigos app έχουν συμπεριληφθεί οι τελευταίες ανακοινώσεις προς Ναυτιλλομένους (Δεκέμβριος του 2016), καθώς και έχουν γίνει βελτιώσεις στην απόδοση της εφαρμογής. Παράλληλα η εταιρεία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της εφαρμογής και για την αγγλική έκδοση SAIL-PILOT:
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...