28 Ιαν 2017

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τον υφυπουργό Ν. Σαντορινιό

Σύσκεψη μεγάλης διάρκειας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με πρωτοβουλία του Υφυπουργού, κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

 Στη σύσκεψη με τον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και στελέχη του, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, ο Διευθυντής, κ. Αλέξης Τσιάντης, καθώς και εξειδικευμένοι συνεργάτες του Επιμελητηρίου από τον τεχνοκρατικό χώρο.
Ο κ. Ρούσσος, αφού παρουσίασε τις υποδομές και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του, ανέλυσε τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα των Κυκλάδων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γνωστό θέμα του Φ.Π.Α., για το οποίο ο κ. Ρούσσος αρχικά εξέφρασε την απογοήτευσή του ενώ στη συνέχεια ο ίδιος και οι συνεργάτες του ανέλυσαν τις σχετικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Επιμελητήριο Κυκλάδων – κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Κατόπιν ζήτησε από τον Υφυπουργό, στην επικείμενη αλλαγή του Φ.Π.Α. στην Ευρώπη που σύντομα θα περάσει στο στάδιο της ολοκλήρωσης, να μεριμνήσει ώστε να διατυπωθεί σαφώς και ρητά η βούληση της χώρας μας να επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς Φ.Π.Α. στα νησιά μας, προκειμένου αυτό να αποτυπωθεί στο τελικό κείμενο του action plan και Ελλάδα να είναι επίσημα σε θέση να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα όπως άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν νησιά.
Άλλο σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε στη σύσκεψη είναι το ακτοπλοϊκό, όπου ο Πρόεδρος διατύπωσε την άποψη του Επιμελητηρίου ότι το ακτινωτό σύστημα (γραμμές κορμού) θα μπορούσε να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα της διασύνδεσης των νησιών, φυσικά μετά από ολοκληρωμένη μελέτη τεκμηρίωσης για τη βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος.
Δήλωσε δε, ότι κάποιος πρέπει επιτέλους να αναλάβει την πολιτική ευθύνη μιας τέτοιας αλλαγής, αφού το σημερινό καθεστώς των άγονων γραμμών – αν και επιδοτούμενο – συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών.
Ο Υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα προβλήματα που του αναλύθηκαν, ενώ δήλωσε τη βούλησή του για συνεργασία με το Επιμελητήριο με κοινό στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα των Κυκλάδων.
Τέλος, συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους αυτό μπορεί να γίνει εφικτό. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων θεωρεί θετική τη συνάντηση και ήδη εξετάζει τις προτάσεις του Υφυπουργού για να επα νέλθει με σχετική τεκμηρίωση στα θέματα που αναλύθηκαν.
Πηγή : http://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...