30 Ιαν 2017

ΕΣΠΑ: Νέο πρόγραμμα για ίδρυση επιχειρήσεων από ανέργους

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 υπολογίζεται η ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης για τη δράση «Αξιοποίηση Επιχειρηματικής Εμπειρίας -Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» που αφορά στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων από ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών.
Ειδικότερα η δράση παρέχει ένα πλαίσιο νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε άνεργους που στο παρελθόν είχαν αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα ή διαθέτουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία για να το πράξουν προκειμένου να συμβάλλει στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας αξιοποιώντας το γνωστικό κεφάλαιο που τα άτομα αυτά κατέχουν.
Βασικοί στόχοι της δράσης είναι:
• Η χρηματοδότηση σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με σαφείς προσανατολισμούς, που αναδύονται και εναρμονίζονται από τις προτεραιότητες και τους στρατηγικούς στόχους του ΕΠΑνΕΚ αλλά και από γενικότερες ευρωπαϊκές /ή και διεθνείς εξελίξεις για την ομάδα στόχος «άνεργοι άνω των 45 ετών με πρότερη επιχειρηματική/επαγγελματική εμπειρία».
• Η αναθέρμανση της επιχειρηματικής δραστηριότητας αξιοποιώντας την επιχειρηματική ικανότητα και δεινότητα έμπειρων επιχειρηματικών στελεχών από την βιομηχανική παραγωγή και μεταποίηση ή άλλους συναφείς με αυτά κλάδους.
• Η μείωση της ανεργίας στις κρίσιμες ηλικίες προ-συνταξιοδότησης (45 ετών και άνω), οι οποίες όμως έχουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα συσσωρευμένης εργασιακής εμπειρίας και τεχνογνωσίας
Δικαιούχοι
Οι δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης και κατά την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, οι οποίοι θα ιδρύσουν επιχείρηση (ή θα αποτελούν βασικό μέτοχο επιχείρησης) και δεν θα αποκτήσουν σχέση μισθωτής εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου και οι οποίοι:
• στο παρελθόν συμμετείχαν σε επιχειρήσεις είτε με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, είτε ως ιδρυτικά μέλη επιχειρήσεων ή
• διαθέτουν σωρευτικά τουλάχιστον 5ετή αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε σχέση με το αντικείμενο του επιχειρηματικού σχεδίου που επιδιώκουν να υλοποιήσουν
Προϋπολογισμός πράξης
Το προτεινόμενο συνολικό ύψος επιχειρηματικών σχεδίων ανά πρόταση θα κυμαίνεται από 15.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ. Ποσοστό ενίσχυσης κατά μέσο όρο 65%.
Προϋπολογισμός δράσης
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 35.000.000 ευρώ (δημόσια δαπάνη). Ο συνολικός προϋπολογισμός των ενισχυόμενων επενδυτικών σχεδίων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 54.000.000 ευρώ.

Πηγή: aftodioikisi.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...