31 Ιαν 2017

Εντυπωσιακή η παρουσία του Νοτίου Αιγαίου στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Με τον αέρα του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 και με μια εντυπωσιακή γκάμα παραδοσιακών νησιώτικων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, την μεγάλη έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως και τις 30 Ιανουαρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Η έκθεση απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου όσο και στο ευρύ κοινό και συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Περιφέρεια συμμετείχε με 28 παραγωγούς από 16 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, στα περίπτερα των οποίων οι γεύσεις και τα αρώματα του Νοτίου Αιγαίου, με την συνδρομή και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων, απέσπασαν τα θερμά σχόλια των χιλιάδων επισκεπτών.
Στη διάρκεια των εγκαινίων της 4ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, τους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου και ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Νίκος Αντώνογλου, οι οποίοι δοκίμασαν τα παραδοσιακά προϊόντα τους και συνομίλησαν μαζί τους για θέματα που αφορούν την παραγωγή και την διάθεση των τοπικών προϊόντων στην αγορά.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής των προϊόντων στα νησιά που, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τις μεθόδους παραγωγής, έχει ως αποτέλεσμα προϊόντα που προσεγγίζουν τα βιολογικά.
Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη για την διάκριση του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης, μια διάκριση εξαιρετικά τιμητική όχι μόνο για την γαστρονομία των νησιών, αλλά για την ελληνική γαστρονομία στο σύνολό της.
Οι παραγωγοί από την πλευρά τους, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την στήριξη της τοπικής παραδοσιακής παραγωγής προϊόντων ,αλλά και για τον δυναμικό και εξωστρεφή τρόπο που γίνεται η προώθηση και προβολή των προϊόντων αυτών τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εσωτερικό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, στην διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων της αρμοδιότητάς του και συμφωνήθηκε να γίνει προσεχώς συνάντηση στο Υπουργείο, για μια πιο διεξοδική συζήτηση.
Με αφορμή την εντυπωσιακή συμμετοχή του Νοτίου Αιγαίου στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ και την θερμή ανταπόκριση των παραγωγών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, στην προσπάθεια της Περιφέρειας να αναδείξει τον πλούτο των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων των νησιών, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε:
«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εργάζεται εντατικά και αξιοποιεί στο έπακρο κάθε δυνατότητα που της δίνεται για να κάνει πράξη αυτό που από την πρώτη στιγμή απετέλεσε στρατηγική επιλογή για την περιφερειακή αρχή.
Την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την προβολή και προώθηση των τοπικών, παραδοσιακών μας προϊόντων, με στόχο να καταστεί το Νότιο Αιγαίο διεθνής γαστρονομικός προορισμός.
Βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των παραγωγών μας και βασικό μέλημά μας είναι να ανοίξουμε δρόμους και αγορές για τα εξαιρετικής ποιότητας και διατροφικής αξίας παραδοσιακά προϊόντα τους.
Εκθέσεις όπως η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, με την άρτια οργάνωσή της και την απήχησή της όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και την διεθνή αγορά, είναι πολύ σημαντικές για τον στόχο μας: να δοθεί η δυνατότητα σε όσο γίνεται περισσότερους επαγγελματίες και ιδιώτες να γνωρίσουν από κοντά τους γαστρονομικούς θησαυρούς του Νοτίου Αιγαίου, να κάνουν ένα γευστικό περίπλου στα πανέμορφα νησιά μας».
Πηγή : http://cyclades24.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...