19 Ιαν 2017

Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες που επλήγησαν από τη θεομηνία

Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τους αγρότες που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία, θέτει ως προτεραιότητα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως δήλωσε, στο Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», ο Βαγγέλης Αποστόλου.
«Έχει δοθεί εντολή στον ΟΓΑ να προχωρήσει άμεσα, μέσω των υπηρεσιών του, σε μια προεκτίμηση των ζημιών, ώστε να κατατεθούν τα δικαιολογητικά από τους αγρότες και να εισπράξουν το συντομότερο δυνατό οι αγρότες τις αποζημιώσεις τους» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο κ. Αποστόλου διευκρίνισε πως οι ασφαλιστικά ενήμεροι αγρότες θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους και το αργότερο σε 6 μήνες θα τους καταβληθούν τα ποσά. Είπε ακόμα και οι αγρότες που έχουν οφειλές μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση και να καταβάλουν ένα πολύ μικρό ποσό, ώστε να αποζημιωθούν και εκείνοι.
«Για εμάς ο αγροτικός κόσμος είναι το νούμερο 1 στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» υποστήριξε ο κ. Αποστόλου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τα εργαλεία για να βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο. Σημείωσε ότι παρά τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών έχει προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων υπέρ των αγροτών, για να προσθέσει ότι , τόσο με τα κοινοτικά κονδύλια όσο και με τη κάρτα του αγρότη, θα δοθεί ώθηση στην αγροτική παραγωγή.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμπλήρωσε ότι μέσω των κοινοτικών κονδυλίων έχουν εξασφαλιστεί αποζημιώσεις για το κομμάτι της απώλειας παραγωγής γάλακτος και της απώλειας ζωοτροφών.
Αναφερόμενος στη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό είπε ότι θα περιγραφεί η κατάσταση για τον αγροτικό τομέα, όπως έχει διαμορφωθεί με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, και θα ενημερωθούν τα κόμματα για τα ζητήματα των πόρων των και των ενισχύσεων αλλά θα υπάρξει και πλήρης ενημέρωση για τις θεσμικές παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...