26 Ιαν 2017

Η «μυστική» συμφωνία Τσίπρα-Μητσοτάκη για τις εκλογές

Η πρώτη συμφωνία για τις εκλογές, όποτε αυτές- γίνουν επετεύχθη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου για το Κυπριακό. Όπως έγραψε ο ΒΗΜΑτοδότης «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ευθέως από τον Πρωθυπουργό να διεξάγει το συντομότερο εκλογές και όταν ο κ. Τσίπρας του είπε ότι γνωρίζει πως αυτό είναι το πάγιο αίτημα της ΝΔ (από τότε που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης) αλλά δεν είναι στην ατζέντα του οι εκλογές, τότε επετεύχθη μια πρώτη συμφωνία ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποια είναι αυτή; Ο κ. Μητσοτάκης μαθαίνω ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να δεσμευθεί ότι οι εκλογές, όποτε αυτές και να διεξαχθούν, να γίνουν με σταυρό προτίμησης. Κάτι είχε ακούσει ότι επίκειται τροποποίηση του εκλογικού νόμου και ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας του τις έδωσε, αφού έτσι και αλλιώς η προθεσμία για τη λίστα λήγει τον Μάρτιο».
Ο ΒΗΜΑτοδότης αναρωτιέται  «γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν επέμενε στον καθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά στη διεξαγωγή αυτών με σταυρό προτίμησης».
Όπως τονίζει :«Η απάντηση είναι ότι με αυτόν τον τρόπο νομίζει ότι θα πετύχει ανανέωση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και θα απαλλαγεί από ορισμένα βαρίδια του παρελθόντος. Κάτι που όπως έμαθα το υπέθεσε και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος (και δεν θέλω διαψεύσεις) το αίτημα αυτό του κ. Μητσοτάκη (ή τη συμφωνία εάν θέλετε) το μετέφερε αυτούσια και αλλού (εδώ κωλύομαι να σας πω σε ποιον). Με τη σημείωση όμως ότι με τον σταυρό προτίμησης δεν είναι βέβαιο ότι θα εκλεγούν οι άνθρωποι του κ. Μητσοτάκη...»
Πηγή : http://www.topontiki.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...