18 Απρ 2017

Το Ν. Αιγαίο συμμετέχει στην έκθεση Ελλάδος Γεύση

Mία ακόμη Περιφέρεια θα δώσει το παρόν στην ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛAΔΟΣ ΓΕYΣΗ απο τις 18 έως τις 21 Μαΐου στο ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ με τη γαστρονομία της, τον πολιτισμό & τον τουρισμό της!
Η ΠΕΡΙΦEΡΕΙΑ ΝΟΤIOΥ ΑΙΓΑIΟΥ θα είναι μαζί μας έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΉ ΠΕΡΙΦEΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ 2019” για να υλοποιήσει τον στρατηγικό της στόχο που είναι η εδραίωσή της στη συνείδηση των επισκεπτών της, Ελλήνων και ξένων, ως ιδιαίτερος γαστρονομικός προορισμός που θα αναβαθμίσει την ταξιδιωτική τους εμπειρία και θα αποτελέσει πόλο έλξης για την προσέλκυση νέων επισκεπτών.
Βασική επιδίωξη της κατάκτησης του τίτλου είναι η αποτελεσματική διασύνδεση των δύο βασικών αξόνων ανάπτυξης των νησιών του τουρισμού τους και του πρωτογενή τους τομέα έτσι ώστε να αλληλοϋποστηριχτούν με στόχο την ευημερία των νησιωτών και και την παροχή κινήτρων στους ντόπιους να παραμείνουν στην πατρίδα τους.
Η Περιφέρεια με τα 50 ΚΑΤΟΙΚΗΜEΝΑ NΗΣΙΑ στοχεύει στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων που η μοναδικότητα και η ποικιλομορφία τους λόγω των γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων κάθε νησιού τα καθιστά ξεχωριστά τόσο σε γεύση και ποιότητα όσο και σε διατροφική αξία. Έτσι προάγεται η αύξηση των πιστοποιημένων προϊόντων και η χρήση τους σε όλη την τουριστική αλυσίδα. Για τους λόγους αυτούς προχώρησε στη ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ στις αρμοδιότητες των οποίων είναι η υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής και ανάδειξης της παραδοσιακής γαστρονομίας του κάθε νησιού. Στα πλαίσια της προσπάθειας για την ενίσχυση των παραγωγών του πρωτογενή τομέα, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ έχει συμμετάσχει και εξακολουθεί να λαμβάνει μέρος σε πλήθος Εκθέσεων Τροφίμων και Ποτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την κατάκτηση διεθνών διακρίσεων θέλει να στηρίξει την τοπική παραγωγή και την τοπική οικονομία των νησιών δημιουργώντας νέες συνεργασίες επεκτείνοντας το δίκτυο πώλησης των τοπικών προϊόντων εκμεταλλευόμενη κάθε δυνατότητα προβολής και ανάδειξής τους. Καλούμε όλους να επισκεφθούν τα νησιά μας και να δοκιμάσουν τα προϊόντα και τις συνταγές στον τόπο προέλευσής τους ζώντας έτσι μια πρωτόγνωρη γευστικά ταξιδιωτική εμπειρία!
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...