19 Απρ 2017

Εκστρατεία ενημέρωσης και εξετάσεις για το διαβήτη σε οκτώ νησιά

Επτά μέρες, οκτώ νησιά. Η ομάδα της Αστικής Εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Με Οδηγό το Διαβήτη-Κάρτα Διαβήτη» επισκέπτεται από τις 20 Μαΐου τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες για μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο του διαβήτη.
Η ομάδα των γιατρών που θα επισκεφθούν τα νησιά (Νάξο, Σίκινο, Ίο, Φολέγανδρο, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσι) και θα εξετάσουν τον κόσμο, αποτελείται από τους Αντώνιο Λέπουρα, διευθυντή διαβητολογικού τμήματος του Ιασώ General, Χάρη Δημοσθενόπουλο, Κλινικό Διαιτολόγο-Βιολόγο-Προϊστάμενο Διαιτολογικού Τμήματος του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και Δημήτριο Μπέλα, οφθαλμίατρο.
«Υπάρχουν κενά στην ιατρική περίθαλψη των κατοίκων των νησιών» λέει στο www.naxostimes.gr η υπεύθυνη του προγράμματος, Αναστασία Καφούση.
Από το 2011 η Κάρτα Διαβήτη κάνει πανελλαδικές εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο, με στόχο την προσέγγιση και ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου κοινού. Το 2014 και για 36 ημέρες, η ομάδα πραγματοποίησε ένα ταξίδι σε 18 περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Πέρσι η εκστρατεία έγινε στις δυτικές Κυκλάδες.
«Ακόμη και σε νησιά που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, όπως η Κέα και η Κύθνος, παρατηρήσαμε ότι υπήρχε άγνοια για τη νόσο. Ο κόσμος διψά να μάθει. Τέτοιες ενέργειες χτυπούν το καμπανάκι για την πρόληψη. Από τα ταξίδια μας έχουμε διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι ασθενείς με διαβήτη είναι αρρύθμιστοι» σημειώνει η κ. Καφούση.
Η ομάδα των γιατρών θα βρίσκεται στα νησιά από τις 20-27 Μαΐου.

naxostimes.gr
Κική Μαργαρίτη
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...