11 Ιαν 2017

70.000€ παρακράτησε ως 1η δόση, η εφορία από το ταμείο του Δήμου Σερίφου

Σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήσαμε ή παρευρεθήκαμε το 2016 (Χώρα, Λιβάδι, Παναγιά, Καλίτσο, Αβεσσαλό κ.λ.π.) είχαμε ενημερώσει το λαό της Σερίφου ότι υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου προς το Δημόσιο που πλησίαζαν τις 80.000€. Οι οφειλές προέρχονταν κυρίως από πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στο Δήμο, για τη λειτουργία του Βιολογικού, το φράγμα, το καταφύγιο κ.λ.π. Τις οφειλές αυτές τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας απέκρυπταν, επιμελώς από το Δημοτικό Συμβούλιο και το λαό της Σερίφου.
Εκτός όμως από την μη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και του λαού της Σερίφου, η Δημοτική Αρχή, έχοντας «λερωμένη τη φωλιά της», όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά αντιθέτως έπραξε ότι μπορούσε, για να επιβληθεί στο λαό του νησιού ένα ακόμα χαράτσι. Δεν διεκδίκησε καμιά ελάφρυνση ή ρύθμιση. Δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει, να αιτιολογήσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου και του λαού του νησιού, έναντι των δημόσιων υπηρεσιών που επέβαλαν τα πρόστιμα. Αποτέλεσμα η επιβάρυνση με προσαυξήσεις και διόγκωση της τελικής συνολικής οφειλής που έφθασε τις 77.000€ περίπου.
Η αρμόδια Εφορία εφαρμόζοντας κυβερνητικές εντολές και μέσω του taxis net παρακράτησε, ως πρώτη δόση, 69.900€ από τα ταμιακά διαθέσιμα του Δήμου, τα οποία η Δημοτική Αρχή με απόφασή της έστειλε για πληρωμή στο λαό της Σερίφου. H πολιτική τους «κουτοπονηριά», ξεπέρασε κάθε όριο, αφού προσπάθησαν στην διάρκεια σχετικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να το «εξαπατήσουν» και να περάσουν το θέμα ως μια απλή αναμόρφωση του προϋπολογισμού και λογιστική τακτοποίηση.
 Ψηφίζουμε «ότι πεί ο Δήμαρχος»
Οι 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, χωρίς καμιά εξαίρεση, ψήφισαν ως συνήθως την πρόταση του Δημάρχου, με την οποία αφαιρέθηκαν ποσά που αφορούσαν μελέτες έργα και λειτουργικές δαπάνες του Δήμου για να πληρωθούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις.

 Συγκεκριμένα με αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2016 αφαιρέθηκαν ποσά που αφορούσαν:
1. Μελέτες έργων.
 2. Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων.
3. Μεταφορικά.
 4. Ανάγκες οχημάτων του Δήμου.
 5. Παιδικές χαρές.
6. Αποχέτευση Λιβαδιού.
7. Μελέτη περιβαλλοντικών όρων του Βιολογικού κ.λ.π.
 Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης 
 Η Λαϊκή Συσπείρωση στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού στηλίτευσε την προσπάθεια εξαπάτησης και προσβολής της νοημοσύνης των Δημοτικών Συμβούλων και κατ’ επέκταση του λαού της Σερίφου πρότεινε: Να διερευνηθεί από πού ακριβώς προέρχονται τα ποσά, ποιοί από τους εκλεγμένους έχουν την ευθύνη και να καταλογισθούν σε αυτούς, εκείνα τα ποσά που οφείλονται σε ανεπαρκή άσκηση των καθηκόντων τους. Τονίσαμε ότι, δεν μπορεί ο λαός της Σερίφου να στερείται 70.000€ από έργα και ανάγκες του επειδή ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν ασχολούνται με τα στοιχειώδη καθήκοντα που τους ανέθεσε με την ψήφο του ο λαός της Σερίφου. Καλούμε το λαό της Σερίφου σε επαγρύπνηση γιατί, εκτός από την αντιμετώπιση αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που περικόπτει κονδύλια για κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την, διαχειριστική ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής, η οποία έχει γίνει, πλέον επικίνδυνη για το νησί
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...