8 Ιαν 2017

Στα λευκά ντυμένη η Σέριφος κλειστό το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο 9/1 και10/1.

φωτο Φλώρα Προκοπίου 
Με τσουχτερό κρύο αλλά και χιονόπτωση ξύπνησε σήμερα το νησί της Σερίφου στους 2 βαθμούς η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες  το μεσσημεράκι  υποχώρησε  ο χιονιάς με αραιή συννεφιά ενώ το απόγευμα έως το βράδυ πιθανόν να βρέξει .

φωτο Φλώρα Προκοπίου
 Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις (άνοιγμα πηγών, ροή ποταμών και χειμάρρων) ο υδροφόρος ορίζοντας έχει δεχθεί μεγάλα αποθέματα νερού που τα συγκρατεί, έτοιμα για κατανάλωση. 
φωτο Φλώρα Προκοπίου
Ταυτόχρονα η βροχή συνεχίζεται και το χιόνι αντί να λιώνει ανανεώνεται με νέα αλλεπάλληλα κύματα. Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες μέρες η γη θα απορροφήσει νέες τεράστιες ποσότητες νερού που θα εμπλουτίσουν τις υπόγειες «αποθήκες».

φωτο Φλώρα Προκοπίου
 Το φράγμα θα γεμίσει και θα είμαστε πλήρεις από θέμα νερού .Το νησί μας αν και προνομιούχο διότι και νερά διαθέτει αλλά και φράγμα για να μην χάνεται το πολύτιμο αυτό αγαθό στην θάλασσα  δεν αξιοποιείται σωστά  για τεχνικούς λόγους με φυσική συνέπεια να σπαταλιούνται οι φυσικοί πόροι του νησιού και να πληρώνουμε πανάκριβα ένα αγαθό που η φύση μας το παρέχει απλόχερα

φωτο Φλώρα Προκοπίου
  Από  χθες μηχάνημα του δήμου προσπάθησε  να αποκαταστήσει την κυκλοφορία σε πολλά  σημεία του  οδικού δικτύου  ενώ  με απόφαση του Δημάρχου και λόγω του παγετού, το δημοτικό  σχολείο και το νηπιααγωγείο   θα παραμείνουν  κλειστά την Δευτέρα 9/1 και την Τρίτη 10/1.
Πηγή : 

to synoro blog

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Γιάννη μου αρέσει πολύ η φράση ''μηχάνημα του δημου''
    Πολύ καλό!!!! Αν υπήρχε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γιάννη μου αρέσει πολύ η φράση ''μηχάνημα του δημου''
    Πολύ καλό!!!! Αν υπήρχε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...