9 Απρ 2017

Εγεννήθη ημίν μπύρα… MIKÒNU

Μια καινούργια μπύρα είναι έτοιμη για ένα νόστιμο και δροσερό μπάρκο.
Παράγεται στη Μύκονο. Διαθέτει ένα μπουκέτο ιδιαίτερων αρωμάτων που σε κερδίζει. Το σώμα της γεμάτο, ευγενές, φρουτώδες, αντάξιο του νησιού που τη γεννά ή αν θέλετε, την φιλοξενεί σε όλα τα στάδια της δημιουργίας της. Η πρώτη ύλη άλλωστε δεν μπορεί να είναι τοπικής προέλευσης.

(φωτο αρχείου)
Προσκλήθηκα χτες να δω τις εγκαταστάσεις και να δοκιμάσω το προϊόν που είναι έτοιμο να βγει στην Αγορά και ειλικρινά έμεινα έκπληκτος:
-Που βρέθηκα να μιλάω, στην καρδιά της Μυκόνου με έναν νέο άνθρωπο, τον Άγγελο Φερούς, με έκδηλο το πάθος για την μπύρα που (ας μου επιτραπεί η έκφραση) …κανακεύει στον υπόγειο χώρο της ζυθοποιίας. Διέκρινα γνώση και άποψη που δεν επιβάλλεται στον συνομιλητή, αλλά μοιράζεται μαζί του, με εμφανή τη σεμνή αγωνία του δημιουργού.
Τρία ακόμα άτομα συναποτελούν το εταιρικό σχήμα:
ο Γιάννης Μυζάλης, ο Γιάνο Μπάκο και ο γνωστός από την ΓΑΙΑ οινοποιητική (Θαλασσίτης κ.ά) και τις μπύρες Donkey της Σαντορίνης Γιάννης Παρασκευόπουλος.
Δεν μπορώ παρά να εκφράσω χαρά και συγκίνηση:
-Που, επιτέλους, μπαίνει σιγά-σιγά στη σωστή επαγγελματική του βάση  ο τομέας της παραγωγής και τυποποίησης στη Μύκονο.
Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι σήμερα έχουμε δυο οργανωμένα Τυροκομεία, ετοιμάζεται οσονούπω η μονάδα τυποποίησης Αλλαντικών και τώρα μια Μικροζυθοποιία. Κάποιες ακόμα μονάδες μεταποίησης και παραγωγής είμαι σίγουρος ότι θα μας εκπλήξουν στο άμεσο μέλλον. Ύστερα από χρόνων, εμμονικές σχεδόν αναφορές, η συγκίνηση είναι μεγάλη για τις ραγδαίες και σοβαρές αυτές 
Βάγιο Βάγιο τω’ Βαγιώ
(πίνουμε μπύρα) τρώμε ψάρι και κολιό…
Όσοι τυχεροί βρεθούμε στον Γιαλό της Μυκόνου την Κυριακή των Βαΐων θα έχουμε την ευκαιρία μετά την Βαϊφόρο να δοκιμάσουμε την μπύρα MIKÒNU.
Η εμφιάλωση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Βρήκα εξαιρετικό το λογότυπο, με δυναμικό εικαστικό. Δεν θα γράψω τίποτα περισσότερο σήμερα. Το προϊόν θα μιλήσει από μόνο του σε λίγες μέρες που θα βγει στην Αγορά της Μυκόνου.
Εύχομαι καλοτάξιδη και να προσφέρει χαρά και απόλαυση σε όσους την επιλέγουν.
Πηγή : https://karvouna.wordpress.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...