16 Ιαν 2017

Γυμναστής στην Αμοργό μετά από έξι (!!!) χρόνια

Και οι όποιες εξαγγελίες της εκάστοτε κυβέρνηση για αναβάθμιση και προτεραιότητας από την πλευρά του υπουργείου για την Φυσική Αγωγή ακούγονται ως κακόγουστο ανέκδοτο, δεδομένου ότι τα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης στην Αμοργό για 6 (έξι) συνεχόμενα έτη, στερούνται  καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ενώ υπάρχει οργανική θέση. Πέραν τούτου και παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού, ότι φετινή σχολική χρονιά 2016 - 17 ξεκίνησε με όλους τους εκπαιδευτικούς στην θέση τους, στην Αμοργό όπως ανέφεραν τότε οι γονείς «βιώνουμε μια διαφορετική πραγματικότητα. Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, διότι έφτασε Οκτώβρης  και  τα διδακτικά κενά της Β/θμιας εκπαίδευσης, στέλνουν τα παιδιά μας «στο δρόμο» . Στο Γυμνάσιο και στις Λυκειακές τάξεις 58 εκπαιδευτικές ώρες παραμένουν κενές! Στο ΕΠΑΛ αυτή την στιγμή έχει 94 εκπαιδευτικές ώρες κενές, ενώ και η Α’ τάξη ΕΠΑΛ δεν λειτουργεί !!! Επίσης επισημαίνουμε για άλλη για άλλη μια φορά ότι, οι όποιες εκπαιδευτικές αλλαγές γίνονται με μοναδικό κριτήριο την περικοπή δαπανών εις βάρος των εκπαιδευτικών αντικειμένων.
Ο χρόνος γυρίζει πίσω… Οκτώβριος του 2016 και όλα τα σχολεία γιορτάζουν την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού… Στην Αμοργό όμως κανείς δεν γιορτάζει. Τι να γιορτάσουν άλλωστε; Ότι επί έξι χρόνια το νησί δεν έχει γυμναστή; Οπότε το μόνο που έκαναν τότε ήταν να διαμαρτυρηθούν: Οι γονείς του Γυμνασίου Αμοργού ύψωσαν πανό που ανέφερε "6 χρόνια αρκετά, .... δεν θα γίνουνε 7!", κι αυτό γιατί αν και υπάρχει οργανική θέση καθηγητή Φυσικής Αγωγής οι μαθητές για 6 (έξι) συνεχόμενα χρόνια δεν διδάσκονται Γυμναστική….
Αναρωτιόμαστε, πώς το βιωματικό σχολείο και η βιωματική διδασκαλία, που ευαγγελίζεται το υπουργείο Παιδείας, θα επιτευχθούν, όταν το Υπουργείο προχωρά στην κατάργηση των εργαστηρίων φυσικής και χημείας ή όταν οι καθηγητές καλούνται να διδάσκουν μαθήματα, τα οποία δεν είναι του ακαδημαϊκού αντικειμένου τους; Απαιτούμε, το Υπουργείο να κάνει τις εξαγγελίες του πράξεις, με την άμεση κάλυψη όλων των κενών για το τρέχον σχολικό έτος, καθώς και την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής».
 Δικαίωση
Και οι γονείς δικαιώθηκαν..  Όπως διαβάζουμε σήμερα στην ιστοσελίδα Amorgos – news.gr καθηγητής βρέθηκε… «Η παρουσία γυμναστή στην β/θμια εκπαίδευση είναι σαφέστατα μια σοβαρή νίκη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αλλά και του Δήμου Αμοργού, που τάχθηκε σθεναρά στο πλευρό των γονέων. Φέτος για την απουσία Γυμναστή για 6η συνεχόμενη χρόνια από την β/θμια εκπαίδευση, κάποιοι έλεγαν: «και που φωνάζετε , τι θα γίνει;». Η παρουσία γυμναστή αποδεικνύει, ότι έγινε, αυτό που έπρεπε να γίνει και δεν έγινε όταν οι γονείς σιωπούσαν . Οι γονείς έχουν δικαίωμα και χρέος να αγωνιστούν για την εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών τους. Έχουν ευθύνη, να γίνουν παραδείγματα αξιοπρέπειας για τα παιδιά τους. Είναι ίσως το καλύτερο μάθημα, να μάθουμε στα παιδιά, να διεκδικούν το μέλλον τους μέσα σε πολύ αβέβαιες καταστάσεις». Και η υπογραφή έρχεται από την Ελευθερία Ψυχογιού, γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λυκείου Αμοργού
Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...