14 Ιαν 2017

Δημιουργική απασχόληση μέχρι τiς 8 το βράδυ στα σχολεία

Tη δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), τα οποία θα εξυπηρετούν την παραμονή των παιδιών στα σχολεία έως τις 8 το βράδυ, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Σε παροχές με επίκεντρο το παιδία προσανατολίζεται η κυβέρνηση, βάσει των όσων ανάφερε η αναπληρώτρια υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κατσαφάδου, σχετικά με την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και τις πολιτικές στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
Απαντώντας επί του θέματος ως αρμόδια υπουργός η κ. Φωτίου, διευκρίνισε πως σε ότι αφορά στα επιδόματα των συγκεκριμένων κατηγοριών, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα με την δεύτερη αξιολόγηση, συμπληρώνοντας ότι «αν δεν πάμε σε ένα σύνολο παροχών-υπηρεσιών και όχι επιδομάτων, η επιδοματική πολιτική, ακόμη και στα κράτη που δίνουν πολύ μεγάλα επιδόματα για το κάθε παιδί, δεν αλλάζει την υπογεννητικότητα».
Γενικότερα σε ότι αφορά σε μέριμνα για τα παιδιά, η υπουργός ανάφερε ότι «Η κυβέρνησή μας έχει βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα της την προστασία του παιδιού. Πολύ σύντομα θα δείτε νόμους, οι οποίοι θα αφορούν ευθέως την προστασία του παιδιού» και σχολίασε ότι το δημογραφικό πρόβλημα δεν σχετίζεται με τον αριθμό των τέκνων, για το εάν δηλαδή μια οικογένεια θα γίνει τρίτεκνη ή όχι, αλλά προκύπτει από την ανασφάλεια των νέων ανθρώπων στο να κάνουν ένα ή δύο παιδιά.
Κύριο στοιχείο των δηλώσεων της υπουργού αποτέλεσε η αναγγελία δημιουργία ειδικής δομής για της δημιουργική απασχόληση των παιδιών, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «Εμείς σκοπεύουμε να κάνουμε ένα πλέγμα παροχών-υπηρεσιών -αυτό μας ενδιαφέρει πολύ- με επίκεντρο το παιδί. Το παιδί θα έχει τις υπηρεσίες σε μεγάλο βαθμό», είπε η Θεανώ Φωτίου και εξήγησε ότι ο σχεδιασμός είναι τα παιδιά να μένουν στο ολοήμερο σχολείο ως τις 4 μμ και στη συνέχεια να πηγαίνουν στα ΚΔΑΠ, τα οποία πλέον θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία. Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 μμ και στις 4 μμ θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατ. και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 8 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ».
Σε αναφορά της στους βρεφικούς σταθμούς η υπουργός ενημέρωσε ότι ο αριθμός τους πρόκειται να αυξηθεί και υπενθύμισε πως με το σύστημα του voucher που καθιερώθηκε πέρυσι, για πρώτη φορά πήγαν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς 45.000 χιλιάδες παιδιά.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...