13 Απρ 2017

Τα ντολμαδάκια της Μεγάλης Πέμπτης απο το εστιατόριο Ακρογιάλι στην Σέριφο

Άννα Γεροντάρη Ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Ακρογιάλι 
Το εθιμικό φαγητό της Μεγάλης Πέμπτης στην Σέριφο είναι   τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα. Την ημέρα αυτή επιτρέπεται η κατανάλωση ελαιόλαδου.Την εποχή του Πάσχα τα αμπέλια ανοίγουν και πρωτοεμφανίζονται δροσερά και καταπράσινα τα φυλλαράκια τους.
Το Εστιατόριο Ακρογιάλι στην Πανέμορφη Συκαμιά στην Σέριφο Σας εύχεται  καλό Πάσχα και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 

Η συνταγή 
300- 400  γρ. αμπελόφυλλα φρέσκα
1• 2 φλυτάνες  ρύζι
  1. • λίγο άνιθο , λίγοδυόσμο, λίγο μαιντανό
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 1 μεγάλο κολοκύθι ή αγκινάρα ή και και τα δύο
    • 1-2 ώριμες ντομάτες
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • ελαιόλαδο
(μπορείτε να προσθέσετε ότι φρέσκα λαχανικά θέλετε)
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τρίβετε τη ντομάτα, το κοολοκύθι,τις αγκινάρες. Προσθέτετε το ρύζι, τον άνιθο , το δυόσμο και το μαιντανό ψιλοκομμένα.
Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι,  και λάδι.
Ανακατεύετε καλά και τυλίγετε σε ντολμαδάκια τα ζεματισμένα αμπελόφυλλα.
Τα τοποθετείτε στην κατσαρόλα, ή στη γάστρα, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι ακόμα, σκεπάζετε με αμπελόφυλλα, βάζετε ένα πιάτο ανάποδα από πάνω, για να μην φύγουν τα ντολμαδάκια από τη θέση τους στο ψήσιμο, προσθέτετε λίγο νερό  και ψήνετε σε σιγανή φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου. τα λαχανικά είναι από μποστάνι συνοδέψτε με ντόπιο κρασί  από το αμπέλι του ιδιοκτήτη 
Καλή Ανάσταση!
Πηγή :

to synoro blog

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...