3 Απρ 2017

Προωθείται το Μητρώο Σκαφών Αναψυχής

Οι παράνομες ναυλώσεις σκαφών αναψυχής και η μεγάλη φοροδιαφυγή "ξεκόλλάνε" την υπόθεση της δημιουργίας μητρώου σκαφών που καρκινοβατούσε τα τελευταία χρόνια...........
"Είχαμε πάρα πολλές παράνομες ναυλώσεις από μαϊμούδες σκάφη. Μαϊμούδες με την έννοια ότι δεν είχαν τη νομιμότητα. Και αυτό είχε φοροδιαφυγή και ήταν και εις βάρος των επαγγελματιών. Αυτό λοιπόν τώρα είναι σε πιλοτικό πρόγραμμα – είμαι βέβαιος ότι θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες – μαζί με το παρατηρητήριο θα περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτές τις παράνομες ναυλώσεις" επισημαινει ο ΥΝΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Για το αίτημα των φορέων που ασχολούνται με τις μαρίνες και αφορά το κοστος ενός σκάφους που δνε ήταν ενεργό ο ΥΝΑ τονίζει:
"Θα έλεγα δικαιολογημένο, που απέτρεπε πολλά σκάφη να έρθουν στην Ελλάδα, να πάνε σε μαρίνες στην Ελλάδα, γιατί είτε ήταν σε ενέργεια - για παράδειγμα ερχόταν κάποιος το καλοκαίρι έκανε τις διακοπές του και μετά το τοποθετούσε σε μια μαρίνα- είτε λοιπόν σε ενέργεια είτε όχι πλήρωνε τα ίδια χρήματα. Το ποσό τώρα είναι 8 ευρώ το μέτρο το μήνα. Εάν ένα σκάφος δηλαδή ήταν 15 μέτρα ήθελε 120 ευρώ επί 12 μήνες, είναι αρκετά χρήματα. Εμείς κατανοήσαμε αυτή την κατάσταση και ζητήσαμε αυτή τη στιγμή και συμπεριλαμβάνουμε στο νομοσχέδιο μια διάταξη, ανταποκρινόμενοι σε αυτό ακριβώς το ερώτημα, ώστε τους μήνες που δεν είναι σε λειτουργία θα κατέβει το ποσό των 8 ευρώ το μέτρο στα 3 ευρώ. Αυτομάτως αυτό κάνει μια διαφορά στα 5 ευρώ , δηλαδή εκεί που θα πλήρωνε ένα μήνα 120 ευρώ θα πληρώσει 45 ευρώ. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά και νομίζω αυτό είναι και ένα κίνητρο να έρθουν σκάφη από την Ευρώπη στις μαρίνες".
Ένα επίσης πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ενώ είχαν δοθεί 170 περίπου άδειες για μαρίνες, λειτουργούν σχεδόν οι μισές από διάφορα προβλήματα που υπάρχουν εκεί, περιβαλλοντικά κλπ.
"Το κομμάτι του τουρισμού έχει πολύ μεγάλη προοπτική. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη. Όλα τα διαθέτει αυτός ο τόπος. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα αυτή, νομίζω είναι στις επιδιώξεις τους να πορεύονται σ’ αυτές τις περιοχές" είπε ο ΥΝΑ.
Πηγή:  newmoney.gr   
Newsroom MykonosTicker   
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...