3 Απρ 2017

Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σίφνου: Συμμετοχή της Σίφνου στη Διεθνή Έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού DESTINATIONS NATURE 2017

Η Σίφνος συμμετείχε δυναμικά στην έκθεση «Destinations Nature 2017», μια από τις μεγαλύτερες θεματικές εκθέσεις της Ευρώπης για τον περιπατητικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου στο Παρίσι.
Η έκθεση «Destinations Nature» διοργανώνεται την ίδια περίοδο και στον ίδιο χώρο με την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού σε 11.000 τ.μ. και προσέλκυσε φέτος περισσότερους από 130.000 επισκέπτες και 700 εκθέτες και tour operators για περισσότερους από 500 προορισμούς.
Η παρουσία της Σίφνου στην Έκθεση αυτή, έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάδειξη του νησιού μας ως περιπατητικού προορισμού και την αντιπροσωπεία της αποτελούσαν, η δις Αφροδίτη Ψαθά που εκπροσώπησε τον «Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σίφνου» και ο κ. Φοίβος Τσαραβόπουλος ιδρυτής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Paths of Greece» που εκπροσώπησε τον Δήμο Σίφνου.
Το περίπτερο της Σίφνου προσέλκυσε κυρίως, ταξιδιώτες που επιθυμούσαν να επισκεφτούν το νησί κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, οι οποίοι έδειχναν εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο οργάνωσης των μονοπατιών και συγκεκριμένα από την εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που είχε δημιουργηθεί ειδικά για τους πεζοπόρους.
Μεγάλο επίσης ήταν το ενδιαφέρον τους για τα μικρά ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα καταλύματα, μέσω των οποίων πιστεύουν ότι μπορούν να έρθουν πιο κοντά με τους κατοίκους του νησιού.
Το περίπτερό μας προσέλκυσε επίσης επισκέπτες που είχαν ήδη αποφασίσει να επισκεφτούν τη Σίφνο και ήθελαν περισσότερες πληροφορίες για να οργανώσουν καλύτερα το ταξίδι τους, όσον αφορά τη διαμονή, τις δραστηριότητες, τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, την παράδοση και την τοπική γαστρονομία.
Όλοι οι επισκέπτες του περιπτέρου ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ από τα κεράσματά μας (μανούρα και κουλούρες από το Σύλλογό μας) και μάλιστα αρκετοί απ’αυτούς ενδιαφέρθηκαν ν’αγοράσουν μανούρες!
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές με επαγγελματίες, πράκτορες, tour operators και bloggers με στόχο την προώθηση της Σίφνου ως περιπατητικού προορισμού. Αυτό που τους εντυπωσίασε περισσότερο, ήταν το υψηλό επίπεδο οργάνωσης, ο επαγγελματισμός και οι σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν από κοινού οι κάτοικοι, οι Φορείς και ο Δήμος.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αρκετοί ταξιδιώτες, επιθυμούσαν να συνδυάσουν στις διακοπές τους τη Σίφνο με άλλα γειτονικά νησιά, όπως τη Μήλο και τη Σέριφο.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κ.κ. Νικόλαο Α. Κορακή και Ιωάννη Ν. Μαστρόκαλο, οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς προς τον Σύλλογό μας, τις μανούρες για τα κεράσματα των επισκεπτών του περιπτέρου μας στην Έκθεση.
.
«Σύλλογος  Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σίφνου»
Πηγή : http://sifnaiko-fos.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...