6 Ιαν 2017

ΠΝΑΙ: Στη «Μεγάλη Βρετανία» η τελετή απονομής


Το ταξίδι ήταν μεγάλο… Και είχε αγωνία. Όμως όπως αποδείχτηκε άξιζε το κόπο. Ο λόγος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που θα έχει τη τιμή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019. Και αυτή η τιμή θα λάβει σάρκα και οστά στις 25 Ιανουαρίου όταν και θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» της Αθήνας η σχετική τελετή απονομής…  Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Rodiaki.gr” η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι και σε αυτήν έχει προσκληθεί και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Αντιπροσωπεία της περιφέρειας θα βρίσκεται στην εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει και μία σύντομη παρουσίαση της πρότασης που είχε καταθέσει. Τις δύο επόμενες μέρες η αρμόδια επιτροπή του ινστιτούτου που θα απονείμει τον τίτλο θα βρεθεί στη Ρόδο προκειμένου να συναντηθεί και με εκπροσώπους της περιφέρειας. Μάλιστα όπως τονίζεται, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται, μια σειρά από δράσεις, όπως αυτές έχουν κατατεθεί στο Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT). Μάλιστα, θα πραγματοποιηθούν συνεργασίες με διάφορα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, για την ανάδειξη της Aegean Cuisine.
Να αναφέρουμε εδώ ότι στα τέλη Ιουνίου από το Άαρχους της Δανίας, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είχε ανακοινώσει την επίσημη υποψηφιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κίνηση που είχε ως στόχο την εξωστρέφεια, την διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την διάθεσή τους σε αγορές του εξωτερικού… Ο κ. Χατζημάρκος είχε αναφερθεί τόσο στην πλούσια γαστρονομική παράδοση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, όσο και στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσον αφορά το branding  και την εξαγωγή των τοπικών προϊόντων.
Αναγνωρίζοντας τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η γαστρονομία στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για την τοπική οικονομία,  εργάστηκε μεθοδικά πάνω στον στρατηγικό στόχο  ανάδειξης του μοναδικού γαστρονομικού πλούτου των νησιών – αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της ταυτότητας του Νοτίου Αιγαίου – και την καθιέρωση της Aegean Cuisine, η οποία, μέχρι σήμερα έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία σε εκθέσεις και διοργανώσεις γαστρονομίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο – κυρίως – στο εξωτερικό, προβάλλοντας τον μοναδικό γαστρονομικό πλούτο των νησιών μας.
Και στις 30 Νοεμβρίου από το Σίμπου της Ρουμανίας έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κερδίζει το βραβείο και έχει τη τιμή της ανάδειξής της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης… Και σε μερικές ημέρες και επίσημα πλέον για δύο χρόνια όλοι θα μιλούν για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το φαγητό μας… Δεν είναι και λίγο ε; 
Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...