4 Ιαν 2017

Επαφές Χατζημάρκου στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για το χρηματοδοτικό κενό της Περιφέρειας

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο εκστρατείας κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Χατζημάρκος παρουσίασε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Νότιο Αιγαίο - παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, κυρίως κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης - παραμένει η πιο υποχρηματοδοτημένη Περιφέρεια της χώρας. Σε συνάρτηση δε, με την υπαγωγή του Νοτίου Αιγαίου στον Στόχο 2, με μόνο κριτήριο το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το χρηματοδοτικό κενό διογκώνεται ακόμη περισσότερο, ενώ η περιοχή αδικείται κατάφωρα, καθώς στερείται σημαντικών χρηματοδοτικών μέσων και ευκαιριών.
Κατόπιν της αναλυτικής ενημέρωσης των κ.κ. Πιτσιόρλα και Μαντζούφα με όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το μεγάλο χρηματοδοτικό έλλειμμα της Περιφέρειας, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε την αδήριτη ανάγκη το κενό αυτό να καλυφθεί μέσα από κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή, ούτως ώστε τα νησιά να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους, να ανακάμψουν οικονομικά και κοινωνικά και να επιστρέψουν σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...