7 Απρ 2017

600.000.000 € σε βιολογικες δρασεις


Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιού

Συνεχίζοντας τη προσπάθειά μας για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων γεωργών και κτηνοτρόφων του Νομού Κυκλάδων, παρουσιάζουμε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020 και το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες». Σε αυτό το Μέτρο υποβλήθηκαν 64.016 αιτήσεις με αιτούμενο προϋπολογισμό άνω του 1,5 δις ευρώ.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αποστόλου, αφενός επισήμανε τη θετική ανταπόκριση των ενδιαφερόμενων να ενταχθούν στο Μέτρο και αφετέρου την αδυναμία ένταξης όλων αφού ο αιτούμενος προϋπολογισμός υπερβαίνει κατά πολύ τον προϋπολογισμό του Μέτρου.
Με βάση τα νέα δεδομένα το υπουργείο αποφάσισε:
1)  Την ένταξη όσων έχουν υποβάλλει αίτηση στις δύο δράσεις του μέτρου, μετατροπής και διατήρησης σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία και πληρούν το κριτήριο να έχουν ποσοστό της εκμετάλλευσής τους σε περιοχές NATURA. Το ποσό που θα διατεθεί για αυτές τις δράσεις θα είναι 200 εκατ. Ευρώ.
2)   Την εκ νέου προκήρυξη του Μέτρου για τις άλλες δύο δράσεις, μετατροπής και διατήρησης σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη κτηνοτροφία, με κριτήρια που θα επαναπροσδιοριστούν και το ποσό που θα διατεθεί θα είναι 400 εκατ. ευρώ.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...