2 Απρ 2017

ΝΑΞΟΣ Μαγευτικό θέαμα στη Νάξο: 90 πανέμορφα φλαμίνγκο στη Μικρή Βίγλα

Πολλοί πίστεψαν ότι πρόκειται για Πρωταπριλιάτικο αστείο…
Κι όμως είναι πραγματικότητα!
Την Πρωταπριλιά επισκέφτηκαν τον υδροβιότοπο της Μικρής Βίγλας Νάξου, περίπου 90 πανέμορφα φλαμίνγκο χαρίζοντας ένα μαγευτικό θέαμα σε όσους τα αντίκρισαν! Τα πανέμορφα πτηνά επέλεξαν τη Νάξο για να ξεκουραστούν λιγάκι, πριν συνεχίσουν το μεγάλο τους ταξίδι…
Η έκπληξη ήταν μεγάλη για όσους τα αντίκρισαν αφού το θέαμα πράγματι ήταν μοναδικό και σπάνιο για το νησί, που ίσως για πρώτη φορά δέχεται ένα τόσο μεγάλο αριθμό από τα πανέμορφα αυτά πτηνά.
Τα πτηνά αναμένεται να μείνουν για λίγες ώρες στο νησί προκειμένου να ανακτήσουν δυνάμεις, να ξεκουραστούν και να τραφούν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” μόλις έμαθα για την ευχάριστη άφιξη των πτηνών έσπευσε στην περιοχή τα φωτογράφησε και συνέστησε σε όσους θα έχουν την τύχη να τα θαυμάσουν από κοντά, “να σεβαστούν ότι είναι ιδιαίτερα κουρασμένα και να μην τα ενοχλήσουν”.
Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες είκοσι ακόμα πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν “στάση” στον υδροβιότοπο της Αλυκής του αεροδρομίου Νάξου, όπως συνηθίζουν να κάνουν σχεδόν κάθε χρόνο…
www.naxostimes.gr/
Πηγή : http://info-cyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...