6 Απρ 2017

Προϋπολογισμός Δήμου Άνδρου: Ιστορία χωρίς τέλος

Πολλοί αναγνώστες μας έχουν γράψει για προβλήματα στον προϋπολογισμό του Δήμου Άνδρου. Το τελευταίο σχόλιο που λάβαμε προχθές στο site έγραφε: Σκέτη πρόκληση φτάσαμε Απρίλιο, χωρίς προϋπολογισμό ο Δήμος. Όλοι είναι απλήρωτοι, φωνάξτε τους στο τραπέζι…
Δεν ξέρουμε ακριβώς που έχει σκαλώσει αυτή τη φορά ο προϋπολογισμός όμως ξέρουμε πως: (α) ΠΟΤΕ δεν κατατέθηκε προσχέδιο προϋπολογισμού τον Αύγουστο όπως λέει ο νόμος. (β) ΠΟΤΕ δεν κατατέθηκε προϋπολογισμός στην ώρα του, τέλος Νοεμβρίου.
Ο Δήμος Άνδρου από το 2014 μέχρι το 2017 έχει τρεις προϋπολογισμούς πρακτικά εκπρόθεσμους. Οι πληρωμές και στις τρεις περιπτώσεις καθυστέρησαν. Το τι λένε οι διοικούντες είναι… «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».
Οι σωστοί Δήμοι έχουν ολοκληρώσει τις εγκρίσεις τον Δεκέμβριο και αρχίζουν πληρωμές τον Ιανουάριο. Ο Δήμος Άνδρου όπως οι κακοί μαθητές τρέχει τελευταία στιγμή και καταθέτει προϋπολογισμό τον Ιανουάριο. Και κοιτάμε τι κάνουν δίπλα οι άλλοι… κακοί μαθητές!!! Όταν ο προϋπολογισμός εγκριθεί - κάποιους μήνες μετά - αρχίζουμε… κάποιες πληρωμές!!!
Γράφουμε αυτά τα δύο λόγια με την ευκαιρία του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής, που έλεγαν πως «δεν χρειαζόταν»!!! Αλλά τελικά… «χρειάστηκε»!!! Και δεν περιμένουμε απάντηση. Την ξέρουμε ήδη. Θα είναι ίδια με πέρσι και πρόπερσι!!!
Μια συζήτηση για τις τρεις καθυστερήσεις που η απάντηση της ξεκινά με την "ιστορική διαίστωση" πως «είμαστε το πέμπτο νησί» και αποκρύπτει: πως στα 23 κατοικημένα των Κυκλάδων τα 16 είναι κατά πολύ μικρότερα μας και με μικρότερους πληθυσμούς και υποστελεχωμένες υπηρεσίες απλώς αποτελεί δικαιολογία!!! Πρακτικά ο Δήμος Άνδρου ανταγωνίζεται τον εαυτό του και ένα – δύο άλλα νησιά επίσης κακούς μαθητές! Τι νόημα έχει λοιπόν μια συζήτηση επί τριετία για το πόσο αντίστοιχα κακοί μαθητές είναι και τα άλλα δύο νησιά που ανταγωνιζόμαστε; 
Βασική αρχή για να βελτιωθείς είναι να αναγνωρίσεις τα λάθη σου. Όχι να φρεσκάρεις τις δικαιολογίες για τα λάθη σου. 
 «Εν Άνδρω»
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...