4 Απρ 2017

Φουρτούνες βλέπουν οι ναυτεργάτες

Υποστηρίζουν ότι προετοιμάζεται νέα επίθεση στο σύνολο των ναυτεργατικών δικαιωμάτων, σε εργασιακά, ασφαλιστικό, φορολογικό και συνδικαλιστικά δικαιώματα | EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Την άμεση συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ ζητούν οι διοικήσεις τριών ναυτεργατικών σωματείων (ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων, ΠΕΕΜΑΓΕΝ) προκειμένου να συζητήσουν και να αξιολογήσουν τις νέες εξελίξεις και τα νέα «αντεργατικά μέτρα σε εργασιακά, ασφαλιστικό, φορολογικό, συνδικαλιστικά δικαιώματα».
Οι ναυτεργάτες υποστηρίζουν ότι προετοιμάζεται νέα επίθεση στο σύνολο των ναυτεργατικών δικαιωμάτων, κάτι που φαίνεται -όπως σημειώνουν- και από τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή «για ανταγωνιστική ευρωπαϊκή ναυτιλία» και του προέδρου του ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) Μ. Σακέλη για «μείωση του λειτουργικού κόστους των πλοίων» και «περαιτέρω απελευθέρωση των υπηρεσιών με πρότυπο τις γραμμές της Αδριατικής».
Αντίστοιχη είναι η θέση των εφοπλιστών στην ποντοπόρο ναυτιλία, επισημαίνουν οι ναυτεργάτες, που αν και διατηρούν την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια ναυτιλία σε χωρητικότητα πλοίων, στο στόχαστρό τους είναι η κατάργηση των ΣΣΕ και της κοινωνικής ασφάλισης, με την εφαρμογή «όρων σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα» για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
«Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής έχουν δημιουργήσει τραγικές συνέπειες για τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με τις παραβιάσεις των ΣΣΕ, την ανεργία, τη διεύρυνση της “μαύρης” ανασφάλιστης εργασίας, την εντατικοποίηση με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τις επαγγελματικές ασθένειες και τα ατυχήματα, την υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής» προσθέτουν και τονίζουν ότι από την ψήφιση του νόμου 4387/16 στις 12-5-2016, στο ΝΑΤ δεν αποδίδουν κύριες, επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ, ούτε την προσωρινή σύνταξη, που διαμορφώνεται από 384 έως 768 ευρώ.
Τέλος, καλούν τους ναυτεργάτες, άνεργους, συνταξιούχους, σπουδαστές, να συμμετάσχουν στην οργανωτική σύσκεψη αύριο στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Απριλίου στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.
Πηγή : http://www.efsyn.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...