26 Σεπ 2017

Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εκτίμηση πλημμυρικού κινδύνου και διαχείριση πλημμυρών

To Τμήμα Επιστημών της Θάλασσσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Jade University of Applied Sciences διοργάνωσαν το θερινό σχολείο με τίτλο «Εκτίμηση πλημμυρικού κινδύνου και διαχείριση πλημμυρών» το διάστημα 17 – 23 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη 2017. Τα έξοδα συμμετοχής, μετακίνησης και διοργάνωσης καλύφθηκαν πλήρως από την DAAD. 

Το θερινό σχολείο αποσκοπούσε να δείξει την διαχείριση του πλημμυρικού κινδύνου σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και να εισάγει χρήσιμα εργαλεία και μεθοδολογίες στην αντιμετώπισή του. Το Θερινό Σχολείο απευθυνόταν σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές που μελετούν υπό ένα πολυ-επιστημονικό πρίσμα αυτό το φαινόμενο. Συμμετείχαν 30 επιστήμονες από Ελλάδα και Γερμανία, όπου επίσης μοιράστηκαν τη δική τους ερευνητική εμπειρία στο θέμα αυτό μέσω του poster session που οργανώθηκε. 

Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή της Καλλονής και στον ποταμό Τσικνιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πλημμυρών. Έγινε επίδειξη ακριβού επιστημονικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην καταγραφή όπως Side-scan sonar, ροόμετρα και του μετρητικού τηλεμετρικού σταθμού addVANTAGE PRO 6.4. Κατά τη διάρκεια του σχολείου χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία για μοντελοποίηση και οπτικοποίηση του πλημμυρικού κινδύνου του ποταμού Τσικνιά όπως το HBV, HECRAS και το QGIS. 

Οι επιστημονικά υπεύθυνοι του Θερινού Σχολείου ήταν οι: Ράνια Τζωράκη, Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας και Apl.-Prof. Dr. Helge Bormann, Jade Hochschule, Oldenburg, Γερμανία. Δίδαξαν διακεκριμένοι επιστήμονες από Γερμανία και Ελλάδα. 

Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...