Και οι επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα καλά κρατούν... Οι Κυκλάδες όπως είναι λογικό έχουν την τιμητική τους από τη στιγμή που υπάρχουν τα brand name που ακούν στο όνομα "Μύκονος" και "Σαντορίνη"..
Η επένδυση μάλιστα στη Σύρο με την αναπαλαίωση και αναβάθμιση του "Κυκλαδικόν" δείχνει ότι υπάρχει χώρος και για άλλα νησιά ώστε να πάρουν μέρος από την μερίδα που έχει να κάνει με τον τουρσμό...
Και η Νάξος όπως βλέπουμε στην σχετική λίστα της ιστοσελίδας tornosnews.gr
που δημοσιεύεται σήμερα έχει κι αυτή μεγάλο μερίδιο με νέα ξενοδοχεία από τη στιγμή που οι άδειες νέων ακινήτων αλλά και τουριστκών καταλυμάτων για το 2019 είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτές της Ρόδου (12), έστω κι εάν είναι μικρότερης κλίμακας..
Σημασία έχει ότι ανανεώνονται τα ξενοδοχεία και παρουσιάζουν καλύτερη παροχή υπηρεσίας...
Συνολικά οι Κυκλάδες έχουν 56 νέες άδειες σε εννέα νησιά...
Η έρευνα κατέγραψε την έκδοση τουλάχιστον 346 αδειών σε περισσότερες από 50 περιοχές της χώρας. Το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στον τουρισμό δείχνει τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο τομέας αλλά και τις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου για τη διατήρηση της ανοδικής πορείας.
Δεκάδες επαγγέλματα και άλλοι κλάδοι της οικονομίας επωφελούνται από την ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα στο χώρο του τουρισμού.
Αυτό οφείλει να το λάβει σοβαρά υπόψη της η κυβέρνηση, ώστε με τις αποφάσεις της να βελτιώσει περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα και κυρίως να περιορίσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ταχύτερη υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων.
Ειδικότερα, το τελευταίο δωδεκάμηνο εγκρίθηκαν από τις κατά τόπους υπηρεσίες δόμησης, από τις εφορείες αρχαιοτήτων και από τις διευθύνσεις περιβάλλοντος, 77 νέες άδειες ανέγερσης ξενοδοχείων, 40 άδειες εκσυγχρονισμών ξενοδοχείων, 82 άδειες αλλαγής χρήσεων και επεκτάσεων, 47 εγκρίσεις περιβαλλοντικών και αρχαιολογικών όρων και 100 άδειες που αφορούν σε τουριστικά καταλύματα.
Πρωταγωνιστική θέση έχει η Κρήτη με 69 συνολικά εκδοθείσες άδειες και εγκρίσεις, ακολουθεί η Αθήνα με 28 άδειες, η Μύκονος με 16, η Κως με 15 άδειες, η Ζάκυνθος με 14, η Κέρκυρα με 13 άδειες, η Ρόδος και η Νάξος από 12 άδειες, η Χαλκιδική με 10, η Θεσσαλονίκη με 9 άδειες, η Σαντορίνη με 8 άδειες, η Δυτική και Ανατολική Μάνη, η περιοχή του Παγγαίου, η Κεφαλονιά καθώς και το Ναύπλιο από 7 άδειες, η Πρέβεζα και οι περιοχές Πύλου – Νέστορος από 6 άδειες, η Πάρος, η Σκιάθος και οι περιοχές της Κατερίνης από 5 άδειες, η Θάσος, η Σύρος και η Άνδρος από 4 άδειες, η Πάργα, η Πάτρα, τα Ιωάννινα, η Κάρπαθος, η Λήμνος, η Σκύρος, τα Σύβοτα, η Ίος, η Χίος, η Κύθνος και η Ξάνθη από 3 άδειες, οι Σπέτσες , η Κάρυστος, η Κάλυμνος, η Ηγουμενίτσα, ο Λαγκαδάς, η Αλεξανδρούπολη, η Δημητσάνα, το Ανω Κουφονήσι και η Μήλος από 2 άδειες, ενώ από μία άδεια για νέα ξενοδοχεία, τουριστικές κατοικίες, εγκρίσεις και εκσυγχρονισμούς έλαβαν Καλαμάτα, Κοζάνη, Κορινθία, Πογωνιά, Αλμωπία, Πάλαιρο, Σύμη, Τσαγκαράδα, Αράχωβα, Μονεμβάσια, Ελαφόνησος, Αλόννησος, Σάμος, Λέσβος, Κρανίδι, Αργος, Βυτίνα, Σπάρτη, Προσοτσάνη, Τριφυλία, Μεσολλόγι, Ναύπακτος, Μύτικας, Κύθηρα, Ηλεία και Φλώρινα.
Αναλυτικά, οι εταιρείες οι οποίες προέβησαν στις αιτήσεις ανέγερσης, επέκτασης, εκσυγχρονισμού και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων στ νησιά των Κυκλάδων, είναι οι εξής:
ΜΥΚΟΝΟΣ
Y.P. MEDIA PROPERTIES LTD, ΠΟΛΥΞΕΝΙΑ Α.Ε., Ν. ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ Α.Ε., Κ.Α.Ε.Κ., WHITEBLUE REAL ESTATE INVESTMENTS IKE, GRAYALFA HOLDINGS LTD, Μαυρομάτης Εμπορικές Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ, ROYALBLUE REAL ESTATE INVESTMENTS IKE, BENECIELO CO LTD και ΒL BLUEPRO HOLDING LTD, ΑΜΜΟΝΙΤΗΣ- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΚΕ.
ΝΑΞΟΣ
ΑΦΕΣ ΕΥΑΓΓ. ΚΑΙ ΣΤΑΜ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ Α.Ε., L.A.K.K. IKE., ΟΡΚΟΣ ΤΕΒ Α.Ε.
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
AM GENCOM AE, ΡΙΜΙΔΙ Α.Ε., ΚΥΡΗΝΗ Α.Ε, ΝΕΑ ΕΥΔΩΡΑ Α.Ε., Γ.& Α. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ Ο.Ε.
ΠΑΡΟΣ
Σ. ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, WATT A.E, BHTA-ΔΕΛΤΑ Α.Ε.Τ.Ε., Ενεργειακός Κόμβος Α.Ε
ΑΝΩ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ
ΝΤΟΜΕΜΑΡΕ Α.Ε.
ΙΟΣ
THE SIX SENSES HOTEL E.E., SKN MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, ZILVEREN IOS IKE
ΣΥΡΟΣ
ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
ΜΗΛΟΣ
AX-SITE AΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., V TOURISM Α.Ε
Πηγή : https://www.naxospress.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου